Украинският танцов състав взриви публиката на Международния фолклорен фестивал с изпълнение на "Една българска роза" /снимки + видео/

02 Авг 2018 01:00

В третия ден на 24-ия Международен фолклорен фестивал в Пловдив изпълнения на центъра и концерт на Античния театър проведоха фолклорните групи от: Македония, Словения, Украйна, Франция, Холандия, Чехия и Академичен фолклорен ансамбъл при АМТИИ.

 

На концерта на Античния театър съставът на Украйна "Черемош" изненада публиката с изпълнение на българската песен "Една българска роза".

 

НАРОДЕН АНСАМБЪЛ ЗА ПЕСНИ И ТАНЦИ "ЧЕРЕМОШ" НА ЛВОВСКИ НАЦИОНАЛЕН УНИВЕРСИТЕТ „ИВАН ФРАНКО“

 

Художествен ръководител и диригент: Татяна КогутФолклорен ансамбъл за песни и танци "Черемош" е основан през 1963 година. Колективът се състои от три групи изпълнители: хоров състав, танцов състав и оркестрова група. В продължение на повече от 50 години, "Черемош" е визитната картичка на Лвовския национален университет „Иван Франко“. Особеност на ансамбъла е, че включва студенти от различни факултети, обединени от любовта си към украинската песен и танц."Черемош" е участник в множество концерти в Украйна и в редица престижни международни фестивали в чужбина. Репертоарът на ансамбъла включва песни и танци от етнографските области Гуцулщина, Лемкивщина, Бойкивщина, Буковина и други.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu