Един ден на снимачната площадка – За Нашите Деца

10 Сеп 2018 16:52

Петима от най-обичаните български артисти творят изкуство в подкрепа на най-голямото благотворително събитие на фондация „За Нашите Деца“ – Арт вечер на добродетелите 2018. Защото всяко дете се нуждае от обич, а обичта се сбъдва в семейство.

Часът е 10. Денят е понеделник, 23 юли. Лято е и е горещо. Хората са на море, на планина, все още у дома в леглото... Но героите от нашата приказка са вече в разгара на снимачния ден.
В студиото ни посрещат думите...
Не знам на кое викате дом...Та аз дори не живея вкъща.
На моя дом пак му викаме дом...Ама в друг смисъл...
...с дълбокия глас на Кирил Ефремов, чувствителността и нежността в интонацията на Елена Петрова и Йоанна Драгнева, издайническия поглед на Орлин Павлов и надеждата в очите на Калин Вельов. Те всички са тук За Нашите Деца.
Хващат ни за гърлото, очите ни парят. А те петимата стоически преборват всяка следваща реплика. Правят паузи – да поемат въздух, а с него сякаш идват силата, магията, глътката вдъхновение....и следващото изречение.
Денят за тях е започнал отдавна, с първите слънчеви лъчи. Задължения всякакви – някой от тях прави закуска за децата, друг извежда кучето, трети тренира, четвърти репетира, а пети все още дори не си е лягал. Но всички са на площадката в 9:00 ч. като по часовник – със сценария в едната ръка и чашата с кафе в другата. По 5 минути за мъжете в гримьорната. Половин час за Елена и Йоана, малко пудра, блясък, прическа. Воалà!
Последен прочит на сценария.
„Работим!“
600 минути и няколко десетки дублажа по-късно...
За това как всеки може да направи така че всяко дете да има щастливо детство в семейство. За това как тези пет човека с големи сърца вече го направиха. Те канят и теб. Днес.
https://www.youtube.com/watch?v=iH2eMnUn2Xg&t=33s

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu