Стартира 22-ро издание на Сцена на кръстопът с Ромео и Жулиета на Арабеск/снимки/

11 Сеп 2018 13:10
Стартира 22-ро издание на международния театрален фестивал Сцена на кръстопът с Ромео и Жулиета на Арабеск/снимки/ Стартира 22-ро издание на международния театрален фестивал Сцена на кръстопът с Ромео и Жулиета на Арабеск/снимки/

С постановката „Ромео и Жулиета“ на Балет „Арабеск“ тази вечер от 19 ч. се открива 22-то издание на театралния фестивал „Сцена на кръстопът“ в Драматичния театър. Мотото на форума тази година е „Театъра Вълшебното“.  До 23 септември тазгодишното издание на „Сцена на кръстопът“ ще предложи на публиката подбор от най-добрите театрални представления през последната година у нас.

Кметът на Пловдив Иван Тотев обяви, че фестивалът е едно от непреходните събития на града.  От организаторите съобщиха, че през следващите 14 дни пловдивчани и гостите на града ще могат да видят 13 преставления в Голямата зала и 6 в Камерната зала. На "Сцена на кръстопът" ще дойдат гости от Украйна и Франция. Тази година директорът на фестивала Елин Рахнев е написал химн, а музиката е дело на младежа Илиян Тиганев. Младежът разказа, че буквално за няколко часа е създал мелодията във Варна, където е бил на почивка. "Обадихами се около 12 часа, а до вечерта бях готов. Имах чувството, че пръстите сами се движеха." , каза Тиганев.

Билетите за постановките са от 8 до 25 лева, а за съпътстващата програма е вход свободен.

Main Menu