Лебедово езеро с хореография върху лед се завръща в Пловдив на 11 декември

08 Окт 2018 13:24

Едно от най-любимите класически произведения на всички времена „Лебедово езеро“ отново стъпва в Пловдив в най-атрактивната си форма – с хореография върху лед, в изпълнение на познатата и любима на почитателите на класическото изкуство световноизвестна руска формация Руски държавен балет на лед „Санкт Петербург“.

С оригинална музика на Чайковски, на 11 декември 2018 г. спектакълът ще преобрази сцената на Градски дом на културата „Борис Христов“ в заледено езеро, което ще потопи зрителите в приказния свят на грациозните лебеди в изпълнение на руските олимпийски шампиони по фигурно пързаляне.

Всяка поява на руския „Балет на лед“ в Пловдив е обречена на абсолютен успех – всички представления на трупата у нас по правило разпродават всички места в залата седмици преди обявената дата. Такава е и съдбата на представените през годините в Града под тепетата „Лешникотрошачката“, „Ромео и Жулиета“ и „Спящата красавица“. През 2018 г. тур програмата на руския балет включва и дата за София (8 декември, зала 1 на НДК), за която билетите вече са почти изчерпани.

Смело може да се каже, че „Лебедово езеро“ не се нуждае от представяне – след премиерата си през далечната 1877 година в московският "Большой Театър", произведението гастролира из най-престижните театри по цялото земно кълбо, в редица интерпретации, за деца и възрастни.

Фактът, че на 11 декември в Пловдив ще го изиграят невероятните фигуристи от Руски държавен балет на лед „Санкт Петербург“ пък дава отговор защо да очакваме един още по-ярък и запомнящ се прочит – сложни акробатични фигури, пищна сценография и автентични костюми спират дъха на притихналия от удивление зрител.

Сред виртуозните ледени балетисти се отличават европейските и олимпийски шампиони Людмила Белоусова и Олег Протопопов, заедно с още 20 от най-популярните състезатели на Русия, известни още като „Руските господари на спорта“, заради многобройните им победи в най-престижните световни състезания.

През 2017 г. създаденият от уважавания хореограф Константин Боярски Държавен балет на лед „Санкт Петербург“ отбеляза своя 50-годишен юбилей със серия от представления в Китай, Франция, Чехия, Италия, Хърватска, Сърбия, България, Близкия Изток и Южна Америка.

Билети за „Лебедово езеро“ на Държавен балет на лед „Санкт Петербург“ на 11 декември вече се продават в мрежата на Eventim на цени между 40 и 60 лв., като първите 100 билета са на промоционална цена с 10 лв. отстъпка. Билети могат да бъдат закупени в мрежата и всички оторизирани каси на Eventim.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu