Обявяват десетте най-четени български книги от учениците в Пловдив

06 Ное 2018 14:32

 

На 8 ноември 2018 г. /четвъртък/ от 14.00 ч. в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив ще се състои заключителната церемония по обявяване на десетте най-четени български книги от учениците в нашия град. Инициативата бе проведена в чест на 1 ноември – Деня на народните будители. В продължение на повече от месец в нея се включиха 4353 учащи от тридесет и три училища. Те дадоха своя вот за 395 български заглавия.
В процеса на гласуване в училищните и читалищните библиотеки се проведоха тринадесет съпътстващи събития – срещи с автори, дискусии, драматизации на български приказки… Редица инициативи проведе и Детският отдел на НБ „Иван Вазов“.
На заключителната церемония на 8 ноември ще бъдат наградени и авторите на най-добрите отзиви за български книги /част от инициативата/, а печелившите от томболата на 5 ноември, в която бяха включени всички гласували, ще получат своите награди. В събитието ще вземат участие представители на НБ „Иван Вазов“, Община Пловдив – отдел „Образование“, РУО – Пловдив, партньори, ученици, учители и библиотекари от Пловдив.
В програмата са предвидени изпълнения на ученически състави.

 

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu