Печат на тази страница

"Приказки под лампите" в Малката базилика

06 Дек 2018 10:20

„Приказки под Лампите“ е името на една от интересните инициативи за деца в програмата на тазгодишните Коледни празници на Стария град „Светлина и Надежда“. Организатори са ОИ „Старинен Пловдив“, ЛАМПИТЕ на Николай Табаков и книжарница " При Разказвача на приказки“. Мястото на събитието е емблематично Малката раннохристиянска базилика на бул. "Княгиня Мария Луиза". Там на 7 декември 2018 г., петък, от 18:00 ч. започва един чудесен подарък за всяко малко или голямо дете. За всеки, който е съхранил детето в себе си. За всеки, който обича детските книги и прекрасните изненади.
„Ние от инициативата за насърчаване на детското четене "Разказвачът на приказки представя.." благодарим за поканата на ОИ "Старинен Пловдив" да представим за първи път "Кутията на Разказвача на приказки" в такъв формат. Присъединяваме се към мотото "Светлина и надежда", под което се провеждат Коледните празници в Стария град, защото приказките със своите послания носят не само надежда, но и вяра и любов. Учат ни да различаваме доброто, красивото, положителното около нас и ни дават Надеждата да вярваме и откриваме светлината и в най-тъмните кътчета“, споделят организаторите.
В Малката базилика под светлината на Лампите на Николай Табаков, удобно разположени на възглавници, завити с топли одеяла и държейки топли чаши с какао, безплатно осигурени от организаторите, посетителите ще четат приказки. По време на събитието, всеки ще може да си закупи или поръча неограничен брой от Кутията на Разказвача на приказки, в която ще откриете детски книги от български автори с автограф и изненади, свързани с четенето, които ще направят четенето и слушането на приказки още по-приятно преживяване.
„Защото ние също вярваме, че има връзка между приказките и хората точно така, както има връзка между Светлината и Хората. Както всяка Лампа си има някой Човек и всеки Човек си има своя Лампа, така всяка Приказка си има някой Човек и всеки Човек си има Приказка“, допълва Николай Табаков, който вярва, че светлината и приказките взети заедно създават Чудеса и очаква с нетърпение грейналите от радост детски очи.

Main Menu