Награждаването на конкурса на „Централен“ „Написано за Пловдив“ развълнува гости и участници

19 Дек 2018 14:43

Кметът на района Георги Стаменов връчи грамоти и книги на всички участници. Победителите получиха стажове в пловдивски медии.

На 18.12. от 16.00ч. Дом на учителя в Стария град събра организатори, участници и партньори на литературния конкурс под егидата на Георги Стаменов „Написано за Пловдив“. Част от участниците, представители на журито в лицето на Димитър Райчев, Таня Грозданова-Кънева и Деница Торньова заедно със служители на районната администрация, родители и медии уважиха поканата на районния кмет и присъстваха на заключителното събитие от конкурса. Всички млади писатели получиха почетна грамота от Георги Стаменов, книгата „История на литературата“, а победителите бяха отличени с издание на пловдивския автор Димитър Райчев, както и със стажове в БНТ 2, Под Тепето и Plovdiv Town. Някои от участниците ще могат да ползват споделеното пространство в кв. Капана към „Котка и Мишка“. Музикален завършек на събитието подари младият пианист, възпитаник на НУМТИ „Добрин Петков“ Борис Биков, който изпълни произведение на Менделсон и развълнува всички присъстващи. Районният кмет Стаменов благодари на всички за споделената любов към Пловдив и пожела на всички да продължават да творят и да търсят изява, защото „Пловдив винаги е бил средище на поети, писатели, артисти и тази традиция е редно да се поддържа,“ допълни г-н Кметът на „Централен“.
„Написано за Пловдив“ беше обявен през ранната есен на 2018 г. и събра девет участника на възраст от 13 до 33 години, които с думи и с картина описаха любовта си към „Вечния град“. Партньори на инициативата са Капана, БНТ-Пловдив, Издателство Ентусиаст, Plovdiv Town и Забелязано в Пловдив.

Имената на победителите са:

Поощрителна награда: Георги Беширов, грамота, книга и стаж в PlovdivTown.
Специална награда за видео и текст: Дана Цветкова, стаж в БНТ 2, книга и грамота
3. място Даниела Калчева – грамота, книга и стаж в ПодТепето/Капан.
2. място Мария-Катерина Чипилева – стаж в Plovdiv Town, грамота и книга.
1. място Христина Колева, Виждал ли си това място … , стаж в ПодТепето/Капана, грамота и книга.

Творбите могат да бъдат предоставени на всеки, който има интерес към тях от районната администрация на район „Централен“ – Община Пловдив.

Main Menu