Печат на тази страница

На специален коледен концерт: Горан Брегович подлуди феновете в Пловдив/снимки+видео/

19 Дек 2018 19:38

 

След успеха на предния им концерт в Пловдив, Горан Брегович и неговият оркестър за сватби и погребения отново зарадваха публиката в града на тепетата. В пловдивската зала С.И.Л.А. се стекоха близо 3000 души, които се насладиха както на песни от новия им проект "Три писма от Сараево", така и на по-старите им хитове.

Имаше зрители от всички краища на страната, като някои дори бяха организирали превоз за групите си. Изпълнителите от оркестъра влязоха един по един от страната на публиката, докато тя ги приветстваше на крака.

Концертът започна с по-новите творби на Брегович като "Made in Bosnia", "S.O.S." и "Mazel tov", които, въпреки че все още не са толкова добре познати, успяха да създадат правилното настроение в залата. Рядко се вижда концерт, на който главният изпълнител успява да запали цялата зала, седейки спокойно на стола си и контролирайки представлението с кратки и отривисти движения на китката си.

 

В залата също така отсъстваха каквито и да е декорации или ефекти, което със сигурност не се оказа проблем за настроението - напротив, липсата им остави публиката изцяло фокусирана върху музиката, струяща от сцената.

 

По време на концерта все повече и повече зрители се ориентираха към краищата на залата, където можеха необезпокоявано да танцуват без да пречат на хората от задните редици. Към края на концерта пред сцената се струпаха десетки забавляващи се, които отказваха да позволят на Брегович и ансамбъла да напуснат.

 

В състава на малкия оркестър влизат и двете народни певици от България - сестрите Даниела Радкова-Александрова и Людмила Радкова-Трайкова. Към края на представлението те изпълниха акапела "Вечерай Радо", докато колегите им ги слушаха, изправени на крака на сцената.

 

Истинската сила на оркестъра се усещаше по време на по-бавните парчета като "Аризонска мечта", на които оркестърът впечатляваше с чувствеността на изпълнението си. Купонът започна истински обаче с утвърдените хитове на ансамбъла като "Gas Gas", "Бела Чао", "Едерлези", "Месечина" и други. За повечето от тях се чуваха специални поръчки от публиката, която се притесняваше, че оркестърът може да пропусне някоя. За всеобща радост и сред бурни аплодисменти концертът завърши с "Калашников".

Main Menu