Intelligent Dance Saturday с Dj RAVI в Groove

10 Ян 2019 21:43

Третата поредна година за Groove Music&Art води началото на Intelligent Dance Saturday - нов музикален проект, с поредица от събития, които ще се проведат през новата 2019 година в Пловдив, Европейска столица на културата.


Основната цел на организаторите е изключително задълбочения подбор и представяне на музиката, която кореспондира с артистичната атмосфера на локацията. По този начин се създава цялостно усещане за емоционално преживяване на участници и публика. Обръща се специално внимание на всеки детайл от самото събитие като представянето на артистите, интериора, декорацията, светлинните ефекти, дрескода и разбира се електронната музика - интелигентна и танцувална, представена в широката си гама от стилове. Найхубавото в електронната музика е това, че тя е толкова богата и разновидна, и
междувременно позволява на всеки слушател да намери стила, предопределен точно за него. Организаторите обещават да съберат и приветстват малък кръг от хора, дошли с ясната цел да усетят магията на пътуването, което съзнанието им подготвя всеки път когато се потопят в света на електронното звучене. Това е ключът към едно дълго и успешно развитие на подобен проект.

 

За Intelligent Dance Saturday разговаряхме с един от създателите на проекта - Радослав Васев (RAVI), Dj, който вече няколко поредни сезона се подвизава като резидент в Groove.

 

1. Представи се.

Казвам се Радослав Васев и съм от Пловдив. Подвизавам се като Dj RAVI.

 

2. Как започна музикалното ти приключение?

 

През далечната 1996 година, когато за пръв път се докоснах до електронната музика.

 

3. Музикални предпочитания на сцена?

Techno и Progressive House.

 

4. Любима парти дестинация?

 

Всяко парти с хубава и качествена музика си заслужава да бъде посетено.

 

5. Как може да се постигне успешна кариера, без да се разчита на скандална визия, комерсиална музика или прекомерна реклама?

 

С много упорит труд, постоянство и търпение.

 

6. Кой те вдъхновява?

 

Не съм привърженик на идеята за култ към личността.

 

7. Разкажи ни някоя цветна история от детството ти...


Бях на едно парти преди години на “40-те извора” до Асеновград. Може и да съм си въобразил но диджеят там направи някакъв ритуал при който на територията на партито беше уникално време а навсякъде около местността вилнееше страшна буря.

 

8. Топ 3 на любимите ти филми?

 

BEN X, About Time, Avengers: Infinity War.

 

9. Фокусираш ли се върху даден стил докато си зад пулта?


Това зависи изцяло от обстановката атмосферата и концепцията на вечерта.

 

10. Какъв “Dj setup” използваш?

 

Използвам един двуканален контролер на Denon в комбинация с Traktor.

 

11. Какви бяха първите ти премеждия като DJ?

 

2015, това беше годината в която започнах да експериментирам като DJ.

 

12. Няколко думи за Intelligent Dance Saturday, и какво може да се очаква от пилотния брой в Groove.

 

“Intelligent Dance Saturday“ е поредица от събития, инспирирани от бранда Cercle и тяхната парти концепция. Аз лично ще се опитам да допринеса с танцувална клубна музика и мисля, че публиката ще се забавлява до сутринта.

-
Тази събота (12.01.2018) ще имате възможността да присъствате на първото парти от поредицата Intelligent Dance Saturday в Groove Music&Art - мястото в Квартал Капана, което въплъщава в себе си съвременно изкуство, интересна музика и разбира се приятелска атмосфера.


Вдъхновен от популярните “social cafe” или клубове - средище на различни артисти и хора на изкуството, барът пренася атмосферата на Амстердам и Берлин в сърцето на Пловдив. Усещането се допълва и от местоположението му - малка, тясна уличка, обградена от високи сгради с фасади, изрисувани с графити на улични артисти, по чиито стени вечер проблясват светлини от сценични прожектори и лазери.

Интериорът на Groove Music&Art е минималистичен и функционален, и се допълва от много оригинални елементи, най-често изработени ръчно. Концепцията на мястото е ориентирана основно към творците и тяхното изкуство.

Main Menu