Премиерата на “Променяне” в Пловдив се разпродаде за по-малко от 24 часа

28 Фев 2019 13:38

Поради нестихващия интерес към моноспектакъла „Променяне“ на Йоана Буковска-Давидова, бяха обявени нови дати за представления в София и Пловдив преди и след официалната премиера, която ще се състои в Пловдив, на 11 и 12.03.2019г. на камерната сцена в ДТ“Н. О. Масалитинов“. Билетите за премиерите в Пловдив се изкупиха за един ден.

На 5 март специален гост на постановката в София ще бъде патронът на представлението - посланикът на Швеция за България, Нейно Превъзходителство Луиз Бергхолм. Тя ще присъства с голяма част от дипломатическия корпус на Шведското консулство в България. Екипът на "Променяне" има идеята да превърне представлението в празник на Скандинавия и е отправил покана до дипломатите на Дания, Норвегия и Финландия, които ще имат възможността заедно да отдадат почит и внимание на голeмите величини в изкуството - Лив Улман и Ингмар Бергман. “Променяне” е драматизация по книгата “Промяна” на актрисата Лив Улман (изд. Колибри) и отбелязва едновременно нейния 80-годишен юбилей и 100 – годишнината от рождението на режисьора Ингмар Бергман. Постановката е част от програмата на “Пловдив - Европейска столица на културата 2019”.

 

Вече са ясни и датите за април – публиката ще има възможност да съпреживее великолепният моноспектакъл на Йоана Буковска-Давидова на 4 и 5 април в “Нов театър” в НДК, София и на 1 и 15 април в ДТ “Н. О. Масалитинов“ в Пловдив.

“Променяне” е първото представление в България (и едно от първите в Европа), което намира пресечната точка на най-новите технологии, киното, интерактивно сценично решение и традиционното въздействие на театралната изразност. Чрез специално разработено приложение зрителите добавят чрез смартфоните си допълнителни реалности към няколко епизода от спектакъла. Същевременно на сцената съжителстват живото, искрено до болка и омагьосващо присъствие на актрисата, заедно с ярки 3D Mapping прожекции, анимации, картини и кино сцени.

Спектакълът вече обра овациите на публиката и критиката с предпремиерните си представления.

Билети за постановките в София са в продажба на касата на Нов театър НДК, Билетен център НДК – на каса и онлайн и в  theatre.art.bg.

http://theatre.art.bg/променяне-(премиера)_5020_160_20

Билети за представленията в Пловдив са в продажба на касата на касата на Драматичен театър "Н. О. Масалитинов" Пловдив в theatre.art.bg и на сайта на dtp.bg

 

Main Menu