Печат на тази страница

Безплатна прожекция на филма „Deus Nobiscum/Съ Нами Богъ“, посветен на Третото Българско Царство

11 Мар 2019 15:08

Безплатна прожекция на новия премиерен документален филм „Deus Nobiscum/Съ Нами Богъ“, посветен на Третото Българско Царство, със специалното участие на Н.В.Симеон Сакскобургготски, ще се състои в Пловдив в две поредни вечери на 12 и 13 март 2019 г. в Голямата конферентна зала на Дома на културата „Борис Христов“.

Филмът е от 5 части, всяка по 40 минути.

През първия ден – 12 март, вторник, ще бъдат прожектирани първите 2 серии с начало 17.30 часа. Това са „Третата държава. Възкресение на изток“ и „Любимото дете на Европа – Князът на обречените“.

На 13 март, сряда, отново от 17.30 часа, зрителите ще гледат другите 3 серии -„Царят, императорите, Рим – бдението“, „Баща срещу син, син срещу баща – държавата“ и „Два пъти кръщаван, два пъти погребван – монархът“.

Режисьор и продуцент на филма е Степан Поляков, сценарист Тошо Пейков, главен оператор Момчил Александров, музиката е на композитора Митко Щерев.

Част от филма е сниман в Пловдив. Освен в България, снимките са правени в Света гора (Халкидики, Гърция), Сан Стефано (Истанбул, Турция), Двореца Бъкингам (Лондон, Великобритания), Двореца Шьонбрун (Виена, Австрия), във Верона (Италия) и редица други места, пряко или косвено свързани със съдбата на България в периода 1878-1946 година.

На прожекцията в Пловдив ще присъстват режисьорът и продуцент Степан Поляков, композиторът Митко Щерев и член на екипа, които ще отговарят на въпроси на зрителите.

Main Menu