Печат на тази страница

Димитър Маринов за Зелената книга, Пловдив и живота /снимки + видео/

14 Мар 2019 21:13

 

Пловдивчани имаха удоволствието да се срещнат с актьора Димитър Маринов, минути преди премиерата на филма „Зелената книга“ и да зададат своите въпроси към него. Той разказа любопитни моменти за живота си у нас и в Щатите. Димитър Маринов подчерта, че се чувства пловдивчанин и някои медии са се объркали малко, като го изкарват от Русе. "Родната ми майка е от Русе. Спермодарителят е от Русе, който го срещнах за две минути когато бях на 21 години. Осиновителите ми са от Пловдив и съм израснал през летните ми ваканции тук.", разкри Димитър Маринов. Всъщност той е наследник на прочутите братя Маринови, построили жп линията Пловдив – Кричим и фабриката за консерви в Кричим.

Димитър Маринов беше повече от сърдечен и показа, че наистина се чувства уютно на родна земя. Сред публиката беше и актрисата Ивана Папазова, с която преди 30 години са играли във Видинския театър, и актьорът не пропусна да й благодари за присъствието.

Иначе разказа за прословутото българско самочувствие – колко много го имаме, когато сме в България, и колко малко остава то, когато сме в чужбина. "Тъжно е, че има много българи в Холивуд, които се срамуват да кажат, чеса българи.", каза Димитър Маринов.

 

С пожеланието всеки да държи своя Оскар в професията си Димитър Маринов събра много аплодисменти, а той от своя страна раздаде много автографи и се снима с десетки свои съграждани.

Main Menu