Фондация GLAS с прожекция в Пловдив на документалния филм „Да се разкриеш”

09 Апр 2019 14:31

Прожекция на документалния филм „Да се разкриеш” на френския режисьор Дани Паро ще се състои на 16 април в кино „Лъки” в Пловдив.

Преди прожекцията фондация GLAS в партньорство с Британския съвет ще представи за първи път у нас и 5 късометражни филма от Великобритания на ЛГБТИ тематика, част от програмата на ЛГБТИ кинофестивала BFI Flare, който се организира всяка година в Лондон от Британския филмов институт.

Специален гост на прожекцията в Пловдив ще бъде Ребека Уолтън, регионален директор за ЕС на Британския съвет, която ще открие вечерта.

След прожекцията ще има дискусия по темите. Входът е свободен.Припомняме, че проектът на фондация ГЛАС - Изложбата "Балкански прайд", предизвика бурни политически реакции срещу фондация Пловдив 2019. Те дори свикаха извънредна пресконференция на Общинския съвет. Редица политици и общественици поискаха фондацията да отмени изложбата, както и оставката на артдиректора Светлана Куюмджиева. Граждани дори надраскаха офиса на фондация Пловдив 2019. Преди дни пък британският вестник Гардиън излезе с публикация "Хомофобски скандал удари Пловдив - Европейската столица на културата". Депутатът от ВМРО Александър Сиди обвини Куюмджиева, че "плюе по собствения си град".

Main Menu