Печат на тази страница

Сензацията на световната музикална сцена Лола Астанова с концерт у нас

11 Апр 2019 13:50

 

 

 

Новата сензация на световната музикална сцена Лола Астанова ще завладее сцената на Зала 1 на НДК на 10 ноември (неделя) с един изключително въздействащ и емоционален концерт. Родната публика ще има уникалната възможност за първи път да се наслади на забележителните клавирни умения на атрактивната пианистка, успяла да привлече с таланта си вниманието на величия като Андреа Бочели, Джон Корбет, музикалния продуцент Дейвид Фостър, легендарния пианист Байрън Янис и дори на американския президент Доналд Тръмп.   

34-годишната Лола Астанова е родена в Узбекистан и живее от 2003 г. в САЩ. Позната е с блестящите си интерпретации на композициите на Шопен, Лист и Рахманинов и виртуозни пиано аранжименти на хитове като "Don't Stop the Music" на Риана, „We Are the Champions“ на Куийн и „Лунната соната“ на Бетовен, която изпълнява в пламенен дует заедно с нейния любим Степан Хаусер от 2 Cellos.

 

С над 100 милиона гледания в Instagram през изминалата година, Лола Астанова се превърна в най-гледания пианист в света, генерирайки числа, които са безпрецедентни за класическата музика.

Редица музикални класици описват уникалния стил на пианистката като „рядък и наистина гениален“, отбелязвайки, че „Шопен, изпълнен от Лола, е просто изключителен“. Последните години Астанова свири с филхармониите на Яхя Линг – музикален директор и диригент на симфоничния оркестър в Сан Диего, камерния оркестър St. Luke в Центъра за сценични изкуства „Линкълн“ в Ню Йорк, Кливландския оркестър и работи с диригенти като Едуардо Мартуре, Рабон Тебар, Жерар Шварц.

Изпълнението на "Рапсодия в синьо" на Гершуин с Жерар Шварц и участието на Лола бе включено в специален телевизионен спектакъл "All-Star Orchestra" в Ню Йорк, като съвсем заслужено грабна награда „Еми“ за 2016 г. А феноменалният концерт в „Teatro del Silenzio“ на атрактивната пианистка с италианския тенор Андреа Бочели в сърцето на Тоскана през 2017-а, събрал под открито небе повече от 12 000 зрители от цял свят, е определян като един от шедьоврите на класическата музикална сцена.

Andrea Bocelli & Lola Astanova - The Journey to the Theatre of Silence: https://www.youtube.com/watch?v=uEBcct5tnUA 

Концертът на блестящата пианистка Лола Астанова, която ще гостува за първи път у нас, ще се състои на 10 ноември в Зала 1 на НДК. Билетите за събитието са на цени от 40 до 80 лв., оркестрина – 120 лв. и вече могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна. 

 

Main Menu