Печат на тази страница

ДВГ „Пеещите котенца“ с награди от музикален конкурс

15 Апр 2019 08:08

 

Детска вокална група „Пеещите котенца“ се върнаха с дипломи и медали от втория международен конкурс за млади поп изпълнители „Пазарджик пее“. За златен бонбон бе обявена 7-годишната Виктория Пенева, която завладя публиката в залата „Маестро Георги Димитров“ и спечели призовото място в първа възрастова група. Тя се представи с песента „Бабините грешки“. Специална награда и сертификат при дуетите бе присъдена от журито на 6-годишните Леа Стоянова и Божидар Стоянов. Те изпълниха песента „Лапка дай“, която се радва на изключителен успех сред малчуганите. ДВГ „Пеещите котенца“ получиха медал и трета награда за изпълнението на песента „Войската на баба“, която е една от най-новите творби на пловдивския композитор и ръководител на детската формация Невена Кючукова
Истински фурор предизвикаха най-малките членове на „Пеещите котенца“ (мини), които са на възраст от 3 и половина до 4 и половина години. Те изпълниха песента „Бау-бау, куче“ и получиха диплом и медал за отличен дебют на сцена, като спечелиха любовта на публиката. Ръководителят на ДВГ „Пеещите котенца“ Невена Кючукова бе удостоена с диплом и медал за приноса й като композитор и текстописец на детска музика. Наградите бяха връчени от председателя на журито Лазар Вълчев, който е познат на меломаните от популярната пловдивска банда „032“ и е работил с известни изпълнители като Лили Иванова, Мария Илиева, Графа, Любо Киров, Белослава, Камелия Тодорова и много други. Членове на журито в конкурса бяха популярният от музикалния формат „България търси талант“ и достигнал до финалите Димитър Арнаудов, цигуларката Мартина Георгиева, специализирала музикален мениджмънт и авторско право в Лос Анджелис и Лондон, както и председателят на Съвета за младежка политика Александър Иванов, който организира и множество събития в община Пазарджик.
Малките пловдивчани взеха участие в гала-концерта на Международния конкурс за млади поп изпълнители „Пазарджик пее“. В него се включиха над 200 деца от 25 града в страната. Той се проведе през уикенда в зала „Маестро Георги Атанасов“ и бе организиран от община Пазарджик и народно читалище „Н. Й. Вапцаров - 1897“.

Main Menu