Печат на тази страница

Концерт-спектакълът „България – земя благословена“ с първо представление в Пловдив

15 Апр 2019 09:56

 

Вълнуващият и фееричен концерт-спектакъл „България – земя благословена“ беше посрещнат изключително топло и ентусиазирано от публиката в София при предишните две представления, посветени на закриването на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и Деня на народните будители. През 2019-а година „България – земя благословена“ ще гостува и в Пловдив, вярвайки че трябва да продължи своята мисия да разказва красивия, интересен и ценен разказ за българската история, изкуство и култура.

В годината, в която Пловдив е Европейска столица на културата, спектакълът „България – земя благословена“ има огромната чест да покани всички пловдивчани и гости на града да се докоснат до един изключително български спектакъл, който напомня на всички нас за значимата ни роля в културното развитие на Европа.

На 17-и юни в Античен театър „Пловдив“ концерт-спектакълът „България – земя благословена“ ще отдаде почит към 90-годишнината от рождението на един от най-великите български писатели – Йордан Радичков, както и към един най-красивите и исторически значими български градове – Пловдив, и то в годината, в която очите на цяла Европа са насочени към града.

Концерт-спектакълът „България – земя благословена“ с режисьор Борис Радев и продуцент Народен театър „Иван Вазов“ ще докосне публиката до митовете, легендите и историята на Земята на българите, използвайки магията на музиката, танците и изключителните достижения на най-великите български поети и писатели, обръщайки специално внимание на фигурата на изключителния Йордан Радичков, който през 2019-а година щеше да празнува своя 90-годишен юбилей.

В концерт-спектакъла ще вземат участие някои от най-разпознаваемите лица на Народния театър като Георги Мамалев, Параскева Джукелова, Дарин Ангелов, Стоян Алексиев, Васил Драганов, Теодор Елмазов и Пламен Пеев, както и уникалните танцьори от балет „Арабеск”, феноменалните ансамбъл „Българе”, спиращите дъха „101 каба гайди“, както и страхотната вокална група „Ведра Лика”.
Дълбоко вярваме, че в трудните времена, през които преминаваме като общество могат да бъдат едновременно предизвикателство и възможност. Ние сме убедени, че поемането по пътя на възможностите и действията е по-правилният подход, заявяват организаторите.
Нито датите, нито годината са избрани случайно – те са плод на желанието ни да почетем великия Йордан Радичков с концерт-спектакъл, който да припомни на всички българи великите и достойни мъже и жени, които, чрез силата на изкуството и знанието са достигали до умовете и сърцата на хората.

Чрез силата на музиката, вълшебството на текста и емоцията на танца, концерт-спектакълът „България – земя благословена“ съумява да разкаже историята на българската култура и изкуство, които са оставили значима и трайна следа в цялата еворпейска цивилизация. Постижения, които трябва да помним, и с които трябва да се гордем.

Main Menu