АТОМ Хореографски Серии за трети път в Пловдив

18 Апр 2019 13:53

 

АТОМ Хореографски Серии е среща на млади танцьори и хореографи, които си сътрудничат, експериментират, обменят и реализират идеи по време на 10-дневен интензивен тренинг, завършващ с танцов спектакъл в София. „В желанието си да съберем професионалисти в танца от различни краища на света, поканихме в третото издание танцьори, хореографи и продуценти от САЩ, Израел, Великобритания и България.“ – споделя Арт директорът на сдружението Стефания Георгиева.

Проектът е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата и ще се реализира в началото на септември. На 24 април от 18:00 часа в СКЛАД, ул. „Екзарх Йосиф“ 16, гр. Пловдив, ще бъде представена концепцията, дейностите и възможностите за участие. Освен това в онлайн видео разговор ще се включи Michèle Steinwald като един от международните гости, който ще пристигне в България със свой танцов екип от САЩ.

“Чрез тези лични връзки артист с артист можем да изградим мостове между нашите творчески общности и да се учим един от друг по много истински и естествен начин - да споделяме процеси и храна всеки ден по време на този обмен е невероятно. Много се радвам, че мога да организирам артистичен екип за ATOM Хореографски Серии # 3 и да приложа нови подходи за намиране на общите ни интереси като танцуваме заедно.", с тези думи Steinwald отправя своето намерение за предстоящия проект.
Тя лично ще се представи пред пловдивската аудиторията в презентацията този месец и ще сподели повече за своя опит и артистите, които ще пътуват с нея по проекта. Екипът на АТОМ пък ще разкаже в детайл за условията и формулярите за участие в Сериите. Както всяка година, АТОМ ще осигури стипендии за отличилите се с мотивация кандидати, които не са в София и по този начин ще им позволи да се включат напълно безплатно в танцовите курсове.

Main Menu