Концерт по повод 70 годишнината на проф. акад. Милчо Василев

22 Апр 2019 10:35

 

 

На 24 април, сряда, от 18.00 часа в Концертната зала на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ с авторски концерт ще бъде отбелязана 70-годишнината на ректора на висшето учебно заведение проф. акад. Милчо Василев.
В събитието ще вземат участие Академичният народен оркестър под диригентството на проф. Василев, Академичния народен хор с диригент проф. д-р Костадин Бураджиев, както и солистите Мая Василева-пиано, Васил Василев-кавал, Пейо Пеев-гъдулка, Владимир Владимиров-тамбура и Иван Георгиев-гайда.
Милчо Василев е роден в 1949 г. в Пловдив. От 1974 е преподавател по дирижиране на народен оркестър в АМТИИ. Автор е на повече от 500 произведения за фолклорни състави и симфонични оркестри. Написал е две книги и 10 сборника за народни инструменти със съпровод на пиано. Носител е на Златна и Кристална лира на СБМТД, Награда „Пловдив“ за музика, „Почетен знак на Пловдив“, Голямата награда на МФФ в Агридженто-Италия, Малък и Голям меден чан на АМТИИ.
Концертът на проф. Милчо Василев е част от събитията, с които се отбелязва още един юбилей - 55 години от основаването Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“-Пловдив.

Main Menu