Печат на тази страница

Кампанията „Книги за смет“ ще се проведе в събота в Пловдив

10 Май 2019 17:20

 

 

На 11 май 2019 г., събота, от 10:00-13:00 ч. на площад „Стефан Стамболов” и на паркинга на Кауфланд в Район Тракия бул. „Освобождение“ 47 в Пловдив ще се проведе кампанията „Книги за смет”. Тази година провеждането на инициативата е в навечерието на деня на Българската просвета и култура и на славянската писменост и с оглед стимулиране на разделното събиране и рециклиране на отпадъци от пластмаса.
Регламентът за участие остава без промени. Всеки желаещ може да донесе един или повече килограма пластмасови отпадъци, почистени и годни за рециклиране. За всеки килограм, участниците получават талон за една хартиена или две електронни книги от онлайн книжарницата. За да могат повече хора да се включат в кампанията, всеки участник може да получи максимум два талона за книги и един талон за отстъпка на продукти щадящи природата от верига магазини Кауфланд България независимо от предаденото количество пластмаса.
От първото издание на „Книги за смет“ през 2013 г. досега в резултат на кампанията в страната са рециклирани над 55 тона пластмасови отпадъци и са раздадени десетки хиляди книги. Миналата година участниците в събитието в Пловдив отчетоха най-добър резултат, което отреди на града първото място в символичната надпревара с кауза.

 

Main Menu