Печат на тази страница

Дни на японското изкуство Икебана в Пловдив от 16 до 19 май 2019г.

13 Май 2019 13:27

Sogetsu Ikebana Art ще представи японското изкуство икебана в град Пловдив с изложба на авторски композиции икебана на български и японски артисти и работилници за изработка на икебана - „Да направим заедно своята първа икебана”. Проектът популяризира японското изкуство и начините на аранжиране на цветя, разработени от най-модерното училище за икебана в света, с представителства в над сто страни – Sogetsu School of Ikebana. Изкуството е свързано с принципите на хармония, изящество и пропорция.

Проектът Sogetsu Ikebana Art е част от официалната програма  на Пловдив - Европейска столица на културата 2019, Фокус: Японска култура, и е в партньорство с Фондация „EU-Japan Fest“.

Дом на красотата на икебана ще бъде Пловдивски Културен Институт.

Изложбата Sogetsu Ikebana Art има за цел да представи изкуството икебана пред широка публика в гр. Пловдив. Тя ще се състои от две големи уникални авторски инсталации на японските ни гости г-жа Eikou Sumura и г-жа Yuka Ohkubo.

Останалите композиции икебана ще бъдат създадени от членовете на Sogetsu Sofia Study Group и Miracle Ikebana и техните ученици.

Изложбата ще бъде открита официално на 16 май от 18:00ч. с демонстрация на г-жа Eikou Sumura. Изложбата ще продължи до 19 май до 17:00ч.

Изложбата е с вход свободен.

Работилницa по икебана „Да направим заедно своята първа икебана”. В неделя, на 19 май, ще се проведат две работилници по икебана, които ще дадат възможност на участниците да направят своята първа икебана и да се докоснат до красотата на това изкуство.

В работилниците могат да вземат участие всички желаещи да изпитат щастието да твориш с цветя и да научат повече за японското аранжиране на цветя.

По време на работилниците на всеки участник ще бъде осигурен специален съд за икебана, кензан, ножица и цветя за работа. След приключване на работилницата участниците ще си взема цветята, с които са работили.

Работилниците ще се водят от г-жа Eikou Sumura.
На 19 май ще се проведат две работилници по икебана от 10:00 ч. - 12:00 ч. и 13:00 ч. -15:00 ч.

Участието в работилниците е с предварително закупуване на билети от Рецепция на Пловдивски Културен Институт - 0884 777 050; 032 664433
Цена на билет: 18 лв.

Main Menu