Започва 11-то издание на Международния детски балетен фестивал „С любов за танца“ Пловдив 2019 г.

27 Май 2019 14:09

На 1 юни 2019 г., от 19,30 ч., на сцената на ДК „Борис Христов“ ще се открие тържествено 11-то издание на Международния детски балетен фестивал „С любов за танца“ Пловдив 2019 г.

„Точно преди 20 години на тази дата и на същата сцена през 1999 г., се откри първия Международен детски балетен фестивал. Тогава Пловдив бе съпътстваща Европейска столица на културата. Сега градът ни е Столица на Европейската култура. Нашите гости и участници от различни градове на България и чужбина трябва да почувстват и да видят нашето „Заедно“. Всички те ще бъдат тук в нашия град и държава, за да уважат с изкуството си нашия фестивал. Хубавите неща трябва да се споделят, това прави повече хора щастливи! Защото споделяме преживявания, чувства и надежди!“ , разказа Маша Иванова, директор на МДБФ „С любов за танца“ и балетен педагог на БС „Буратино“.

В рамките на 4 дни /1 – 4 юни/ всяка вечер от 19,00 ч., сцената на ДК „Борис Христов“ ще запечатва и претворява вдъхновението. Фестивалът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града ни за 2019 г.

Първо юнската празнична вечер ще продължи с премиерата на новия спектакъл на Балетно студио „Буратино“ – „Безброй вдъхновения“. В него ще участват всички деца и ученици на студиото.

„Творческото вдъхновение е това, което многократно е накарало най- видните личности на човечеството да създадат и създават ненадминати творение и шедьоври. Така музиката на геният, руският композитор М.И.Глинка, стана наше вдъхновение с мекотата и нежността си, една огромна палитра от чувства, които ние искаме да споделим със зрителите, родителите, приятелите, гостите на фестивала, с всички. Хореографията е дело на д-р Бонка Матова и доц. Желка Табакова, сценография и мултимедия – Меглена Йорданова, художник- изпълнител на костюмите е ателие „Аглая“. Спектакълът се осъществява, благодарение на родители и спомоществователи, които споделят мнението, че танцуването е най- краткия път към щастието, защото обикнеш ли балета - тази любов остава за цял живот. Балетният фестивал и нашият концерт е за балета, за нас винаги той на първо място!“, сподели още Маша Иванова.

Main Menu