Показаха Аскеерите на пловдивската публика

30 Май 2019 12:45

Снощи след представлението "Дебелянов и ангелите", удостоено преди броени дни с пет награди "Аскеер" и с награда "Пловдив", директорът на театъра, Кръстю Кръстев, отправи благодарствена реч към зрителите (видео). Той излезе на сцената с една от статуетките и в обръщението си заяви, че тези награди са най-вече на пловдивката театрална публика, чийто "дух на откривателство и вътрешно дълбоко осъзнаване, че театърът е стожер на нацията, инструмент на неговата свяст, е дълбоката причина именно в Пловдив да се създаде първият професионален театър в България." Директорът благодари и на всички, участвали в създаването и в живеенето на спектакъла: "Ние, които работим в пловдивския театър, се опитваме никога да не забравим, че сме временни и блажени във веригата от наши предшественици под този свод, че гласовете ни се омесват с гласовете на хиляди актьори, режисьори, драматурзи, сценични работници, които са живели, работили, възторгвали и плакали от чудото Театър в Пловдив.(...)
Благодаря на драматурга Александър Секулов, че написа тази пиеса, на режисьора Диана Добрева, че остави огъня на сърцето си, на Мира Каланова, която сътвори този сценичен свят, на Петя Диманова, която с музиката си предизвиква такива емоции, на Ненчо Костов, който трупата прие като свой приятел и който хвърли целия си плам в тази роля, на всеки един от актьорите, на всички служби, на всички ателиета, на всички хора, които работят в този театър, които не само работиха за този спектакъл, за неговото създаване, но и идват за неговите представления не като на работа, а като на свиден празник, защото знаят, че в залата са вашите очи, сърца, умове, души. Пловдивска публико, поклон доземи!" След речта си господин Кръстю Кръстев положи статуетката на сцената и се присъедини към поклона на просълзените актьори. В публиката беше и кметът на Община Пловдив - инж. Иван Тотев, който изпрати поздравителен адрес до театъра по повод многобройните отличия на спектакъла. В него се казва: „Цели пет награди „Аскеер“! Със сигурност това е повод за гордост и удовлетворение от постигнатото, и за благодарност към хората, допринесли за това голямо признание – заради таланта, труда, вдъхновението, които всички Вие полагате ежедневно и всеотдайно, и които превърнаха Драматичен театър-Пловдив в една от най-престижните и обичани културни институции в нашия град.“

"Дебелянов и ангелите" се играе за последен път през този театрален сезон на 27 юни от 19 ч. Билети на касата на театъра, след спектакли в Куфарчето във фоайето на театъра и всеки ден в Галерия 28 в Капана.

Main Menu