Фестивалът Черната кутия приключи с постановката ELEVATOR /снимки/

07 Юни 2019 08:26

Тринадесетото издание на Международния фестивал за театър и съвременен танц „Черната кутия“ беше закрит с постановка ELEVATOR. В дните между 31 май до 6 юни пловдивчани видяха 9 международни събития от 7 държави – Австрия, България, Израел, Италия, Румъния, Япония и Чехия. Програмата включваше театър, пърформанс, съвременен танц, творчески срещи, премиера на книга и филмови прожекции.

 

Носител на награда за най-добра режисура от фестивала ALEF International Theatre Festival – Tabriz (Иран) и номинация за най-добра хореография и музика от 37th Fadjr International Theatre Festival – Tehran (Иран).

Асансьорът е тясно пространство, в което хората се качват и слизат, пътуват нагоре-надолу, но без да се свързват помежду си. Асансьорът винаги е в движение, но ако изведнъж спре внезапно, всичко може да се случи. Асансьорът изследва възможностите на малкото и тясно пространство, като създава динамична и интензивна атмосфера за тримата изпълнители.

М Студио е създадено през 2005 г. в Сфанту Георге като експериментална театрална компания, която говори за света на специфичен език, породен от колебанията между физически театър, съвременен танц, визуалност и поетичен и драматичен театър. Компанията непрекъснато търси нови начини на изразяване.

Хореографът Ференц Фехер е определяща фигура в унгарската сцена в областта на театъра и танца, чиито творби са оценени по целия свят на международни танцови и театрални фестивали. Неговата неповторима естетика и внушителен стил произлизат от комбинацията от фрийстайл танци и animal-like и martial arts движения. От 2013 г. е чест гост-хореограф в М Студио.

ELEVATOR е в селекцията на:

Interethnic Theatre Festival – Odorheiu Secuiesc (Румъния)

FestIn pe Bulevard International Theatre Festival – Bucharest (Румъния)

Thealter International Festival – Szeged (Унгария)

ALEF International Theatre Festival – Tabriz (Иран).

37th Fadjr International Theatre Festival – Tehran (Иран)

Main Menu