Кукленият театър представя необичайни ПЕРИПЕТИИ И ОБРАТИ тази седмица

07 Юни 2019 19:10

 

 

Мечтаете като с МАШИНА НА ВРЕМЕТО да попадате в РАЗЛИЧНИ ИЗМЕРЕНИЯ, И СВЕТОВЕ? Чували сте, даже обичате ШЕКСПИР – дори  сте любител на литературата? Но едва ли познавате ИРОНИЯТА на Ричърд Армър в подробности по и без това закачливо-циничния език на Шекспир, който в случая няма как да стигне до бруталности в изказа. Интересувате се от КОНСПИРАЦИЯ и задкулисни борби-как мислите, че хората се оставят да са жертва на това? Тогава заповядайте на 13 юни 2019 г. /четвъртък/, от 19.00 ч.  на постановката „ХАМЛЕТ” в Държавен куклен театър – Пловдив! Внимание! – спектакълът е препоръчителен за лица над 16 г.! Най-малкото със сигурност ще усетите привкуса на КАРНАВАЛНОСТТА и ще се почувствате освободени от тегобите на ежедневната злободневност и пристрастия.

Ако обожавате Ръдиард Киплинг, или пък сте търсачи на нови истории и сюжети, заповядайте на съботно-неделното приключение театър за пораснали деца с деца.

Държавен куклен театър – Пловдив Ви обещава приключения и с обитателите на джунглата – маймуната, и папагала, с жирафа и змията чрез спектакъла  „ЛЮБОПИТНОТО СЛОНЧЕ” на 15 юни 2019 г. /събота/, от 10.30 ч. и от 11.45 ч. За неделния ден пък можете да се подготвите като естествоизпитатели – с лупи и с микроскопи, за да разберете, какво става в света на насекомите – почи като във култовия научно-популярен филм „Микрокосмос” от 1996 г! На 16 юни 2019 г. /неделя/, от 10.30 ч. и от 11.45 ч. ДКТ-Пловдив ще Ви представи перипетиите на „МЪРЗЕЛИВАТА ПЧЕЛИЧКА”.

 

Не пропускайте и гостуващите спектакли и фестивални прояви на сцената на ДКТ-Пловдив. ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР ПЛОВДИВ Е ЛОЯЛЕН ПАРТНЬОР ЗА МНОГО ЧАСТНИ И ОБЩЕСТВЕНО-ЗНАЧИМИ СЪБИТИЯ – в областта, на национално ниво и в международен план. Очакваме Ви и през месец Юни!

Следете програмата на театъра на интернет адресите ни:  http://pptheatre.com/ и ни намерете в социалните мрежи. Приятели сме!

За резервации тел. каса- ДКТ-Пловдив: +359/32/ 62 32 75 | тел. за организирани посещения: +359/32/ 26 58 40, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или чрез "Грабо Медия" АД - Grabo.bg

Организатори: 0878 11 43 79,  0878 11 45 68

ХАМЛЕТ /13 юни 2019 г. /четвъртък/, от 19.00 ч. /

АВТОР - по Шекспир и Ричърд Армър

РЕЖИСЬОР - Съби Събев

СЦЕНОГРАФИЯ - Емелияна Андонова-Тотева

МУЗИКА - Веселин Койчев

УЧАСТВАТ - Панайот Добрев, Румен Караманов, Димитър Николов, Виктор Бойчев

Това е модерен и атрактивен музикален спектакъл, който с шега и лекота представя сериозния шекспиров сюжет. За основа на текста е използван както оригинала на Шекспир, така и ироничния коментар на американския шекспировед Ричърд Армър – Шекспир в криво огледало. Четиримата актьори, които ще се възползват от тези текстове, ще огледат в кривото огледало на сцената собствените си комплекси. Тези комплекси ще бъдат продиктувани от един чисто човешки страх – страхът от смъртта. Този страх превръща героите от Шекспировата трагедия на отмъщението в жертви. А щом си жертва и когато го осъзнаеш, ти става още по-страшно. И се опитваш да избягаш от тази си роля. Всъщност бягаш от самия себе си. Ето тези метамоварфози ни се иска да проследим с нашето представление. И то с помощта на куклите. Тук куклите са разделени на два вида. Невинните марионетки – това са “младите надежди” на Елсинор – Хамлет, Офелия, Лаерт, Халата, Фортинбрас. Останалите персонажи са свързани по някакъв начин с патинираната среда в двореца. Те сякаш изпълзяват от някакви ниши и пак се прибират там.

продължителност - 60 мин.  препоръчителна възраст - над 16 години

ЛЮБОПИТНОТО СЛОНЧЕ / 15 юни 2019 г. /събота/, от 10.30 ч. и от 11.45 ч. /

АВТОР- по Ръдиард Киплинг

РЕЖИСЬОР- Ваня Сивинова

СЦЕНОГРАФИЯ- Виржиния Петкова

МУЗИКА- Нели Лазарова

УЧАСТВАТ- Соня Ботева, Михаела Андонова / Даниела Тенева, Мария Димитрова, Панайот Добрев

Малкото слонче, като всички деца, които възрастните наричат “защотковци”, задава непрекъснато въпроси. Но това не са просто въпроси от любопиттсво – това са въпроси за опознаването на света. На големите, заети понякога даже с абсурдни дейности, това е досадно, но само така децата, слончета или човечета, натрупват повече знания и научават за света, който ни заобикаля.

продължителност- 50 мин. препоръчителна възраст- от 4 години

МЪРЗЕЛИВАТА ПЧЕЛИЧКА  /16 юни 2019 г. /неделя/, от 10.30 ч. и от 11.45 ч./

РЕЖИСЬОР- Евелина Кьосовска и Веселин Бойдев

СЦЕНОГРАФИЯ И КОСТЮМИ- Виржиния Петкова

МУЗИКА- Нели Лазарова

УЧАСТВАТ- Александър Караманов / Румен Караманов и Мария Димитрова

Обичате Природата! Усещате как и най-малките неща в света около Вас  как се променят. А заедно с него се променят пчеличките и мушичките. Някъде в тревата, скрити в цветята, сгушени в листата, окъпани от росата... тези малки същества решават своите големи проблеми. Бъз-з-з-з-з-з-з-з : )

продължителност - 40 мин  препоръчителна възраст - от 3 години

Main Menu