Андре Рийо: Ние идваме от Холандия и пак сме по-навреме от българите

09 Юни 2019 08:49
Андре Рийо: Ние идваме от Холандия и пак сме по-навреме от българите снимка: Нова телевизия

Кралят на валса Андре Рийо и неговият оркестър "Йохан Щраус" взривиха препълнената зала "Арена Армеец" на концерта си снощи, 8 юни, свирейки близо 3 часа, като около половината от това време въодушевената публика ръкопляскаше и танцуваше на крака.

Днес холандецът ще изпълни шоуто си за втори път, след като още при обявяването на първата дата билетите бяха разпродадени., пише Offnews.bg.

В 20:00 часа цигуларят и неговите артисти излязоха пред публиката и се качиха на сцената. Там Рийо с ръце на кръста и шеговит тон започна да се взира неодобряващо в хората, които все още заемаха местата си, да ги дава на камерите и да ги кори: "Ние дойдохме чак от Холандия и сме навреме", след което продължи да си избира зрители и да се майтапи с тях.

Хуморът беше в основата на цялата вечер, като публиката и артистите не престанаха да се заливат от смях, усмихват, танцуват и гримасничат. Нещо, което контрастираше ярко с величието и сериозността на редица от класическите мелодии и арии, изпълнени в София. Точно това е и тайната на успеха на Рийо и неговият оркестър вече над 30 години на сцената - те превръщат класическата музика в съвременен спектакъл, на който да се забавляват малки и големи с валсове, филмова музика, опера, мюзикъли и дори поп хитове.

От сцената се чуха още популярни гръцки и руски мелодии, но също така и българския химн, придружени с редица забавни истории от холандеца: "Искам да ви кажа, че от 30 години насам и по над 100 концерта на година по цял свят - аз правя едно и също. Свършва концертът, прибирам се в хотела, събличам се, обличам си пижамата, лягам си в леглото и започвам да си мисля за... София!", пошегува се цигуларят, като накара 10-хилядната зала да избухне в смях.

Сред нея имаше хора от поне 10 държави, а групи от гърци и македонци се бяха организирали да дойдат до София специално за концерта на звездата на класическата музика. На няколко пъти хората се просълзиха от изпълненията на невероятните певци и музиканти, които показаха недостижими класа, но и настроение и чувство за самоирония: от състезание по надсвирване, през танц върху роял и до поголовно напиване на сцената - вечерта зареди с невероятна енергия 10-хилядната публика, която не се изложи в нито един момент и танцува валс, сиртаки, пя с оркестъра и аплодира на крака невероятните артисти близо половината време.

Накрая Рийо изрази надежда да се видим отново, а съдейки по пръскащата се по шевовете "Арена Армеец" и невероятно топлия прием - това със сигурност ще се случи.

Камилски дол
Vadim

Main Menu