Премиера на стихосбирката на журналиста Костадин Филипов в Пловдив

10 Юни 2019 15:35

Дебютната стихосбирка на Костадин Филипов е събрала 48 стиха - тънката му и многопластова поезия, през която той пътува като откривател. Лириката му ни променя, тя ни носи от делничното и градското към пространството на празника с мелодия от струните на най-фините човешки емоции. Стиховете на Костадин Филипов са празник на духа и интелекта, но също и на чувствата. Докосването до поезията му е магия, която превръща читателя във философ, творец и мечтател. Потапя се в слова от нежност, разтваря се в морска пяна и се преражда в утрешния ден с вяра в нова любов. 

Редактор е именитата поетеса Маргарита Петкова, а автор на корицата на "На дъх от лятото" и вътрешните графики е талантливата художничка Мирослава Захариева.

Костадин Филипов е български журналист и телевизионен водещ, отдаден на професията си повече от четвърт век. Той започва кариерата си още на 13-годишна възраст в радио "ЧЛК", Велинград. Паралелно със следването си в ПУ "П. Хилендарски", специалност Българска филология работи като новинар и автор на всекидневни актуални и музикални предавания в Обединени радиостанции "Канал Ком". Телевизионната му кариера започва в ТВ "Евроком-Пловдив" като репортер и водещ на новини, след това е водещ и редактор на централната новинарска емисия и "Темата на Нова" на Нова телевизия. Професионалният му път минава през ТВ7, където е водещ на новини и предаването "Дневен ред", редактор на риалити формата "Фермата" по BTV, а днес е редактор в предаването "Преди обед" по BTV. Главен редактор е на информационния сайт delo.bg.

Премиерата в Пловдив ще е на 13 юни от 18.30 ч. в Bee Bop Cafe, ул. "Гладстон" 1 (Дом на техниката). 

Main Menu