Международен фестивал за аниме и гейминг ще превземе Пловдив на 22 юни

17 Юни 2019 14:37


Палата номер 10 на Пловдивския панаир ще бъде домакин на най-голямото младежко събитие за лятото в Пловдив – Anime & Gaming Festival 2019. Фестивалът, който ще се проведе на 22.06.2019 (събота), е част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 и ще даде възможност на пловдивчани да се запознаят отблизо с японската поп-култура и най-новото от света на гейминга.

В един ден всички гости ще могат да се насладят на наситена програма от косплей (Cosplay), к-поп (k-pop), гейминг, работилнички, японски традиционни изкуства, демонстрации, лекции и много други. Тематични щандове на магазини от цялата страна пък ще предложат на посетителите много продукти, свързани с аниме и гейминг културата – манга, комикси, фигурки, тениски и много други.

Специални гости на събитието ще бъдат косплей дуото MioMayo, които идват чак от Япония и са представители на страната на изгряващото слънце в World Cosplay Summit за 2018. MioMayo ще имат панел на сцената, част от който ще бъде и представление с японски мечове. Артистичното дуо ще отдели цял час за среща с феновете и ще бъде жури на специалния Cosplay конкурс в рамките на събитието, който е с награден фонд от 1000 лева, осигурени от Coca-Cola.


В паузите между отделните събития ще можете да се включите в някоя от работилничките на място. Очакват ви Pixel art, Кири-е, Оригами и Gunpla майстори, които ще ви предизвикат да развихрите въображението си и да направите шедьовър!

За феновете на гейминга ще има три големи зони, оборудвани с всичко нужно за един истински гейминг фестивал. Последен модел лаптопи и десктоп конфигурации, осигурени от Lenovo, на които ще се провеждат турнири и предизвикателства по League of Legends, Fortnite, Apex Legends и други, с големи парични и предметни награди. В същата зона ще се проведе и голям турнир по Brawl Stars (Showdown) с водещ Slavi "The Clashers".

Помислено е и за феновете на класическите и аркадни игри. В специалната RETRO зона на Nescafe 3in1 всеки ще може да поиграе на Super Mario, Танкове, Mortal Kombat, Street Fighter и дори StarCraft I или Quake 2.

Цялото това забавление е на изключително достъпната цена от 5 лева, а децата до 7 години ще влизат безплатно с пълнолетен придружител. Билетите са в продажба в мрежата на Eventim, в бензиностанции OMV, а ще бъдат налични и на място на касата на Пловдивския панаир.


За повече информация следете официалното събитие във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/367648800540421/

За контакти: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Main Menu