Пороят не спря десетки хиляди да видят Disturbed на живо в България за първи път на Hills of rock /снимки + видео/

29 Юни 2019 11:52

Започна третото издание на фестивала Hills of Rock, което се провежда на Гребната база. На три сцени над 20 изпълнители се изявяваха вчера, като естествено кулминацията беше американската метъл банда Disturbed, за която това е първо идване в България въобще. 

Фестивалът започна при добро време, но след 17:00ч. над Пловдив отново заваля пороен дъжд, който не прекъсна фестивала. 

Организаторите направиха изключение за зрителите и дадоха да се излезе и да се влезе повторно, за да могат феновете да се преоблекат.

Дъждът спря, но минути преди Disturbed да излязат на сцената отново заваля много сериозен порой, който продължи до осмата песен на бандата. Вокалистът Дейвид Дреймън заяви, че днес боговете са ядосани, но оценява това, че никой не си тръгна от феновете и всички останаха до края, въпреки че бяха сериозно подгизнали.

Дреймън отново напомни, че трябва самите ние да се пазим и отдаде почит на големи имена в историята на музиката, които се самоубиха. Самият той също е изживял този кошмар, след като преди години неговата приятелка се самоубива. Дреймън и неговата банда записаха и няколко парчета по този повод.

Кулминацията на концерта беше последното парче, с което бандата завърши, а именно Down with the sickness. 

Концертът продължи около час и 40 минути, а групата изпълни 19 парчета.

Днес на сцената ще се качат великаните от Whitesnake водени от големия си вокалист Дейвид Ковърдейл. Това ще е първо идване в Пловдив за бандата, която има няколко концерта в София.

Main Menu