Заповядайте в Пловдив, за да видите творбата на графити артистите Елла & Питр

02 Юли 2019 13:36

 

Графити артистите Ела & Питр започнаха работата си върху гигантското изображение с площ 5000 м² на тема "Заедно" със студентите, участващи във Фестивала на студентите фрянкофони от Централна и Източна Европа "Креативни заедно".

Френският институт в България в партньорство с Университетската агенция на Франкофонията и Фондация "Пловдив 2019" Ви кани да видите тази огромна живописна творба и да участвате във видеоклип и снимки, заснети с дрон, на 4 юли в 10:30 ч. в двора на ХГ "Св. св. Кирил и Методий", ул. "Хан Кубрат" 15, Пловдив.

Фестивалът на студентите франкофони от Централна и Източна Европа "Креативни заедно" стартира динамично и с въображение в Пловдив - Европейска столица на културата 2019. От 1 до 5 юли, 100 студенти от 16 различни националности се събират заедно, за да честват своите култури и многообразие.

Пет различни ателиета, ще насърчат артистичността на младите хора и ще развият техните таланти: танци, театър, музика, дигитална култура и градско изкуство.

Краят на фестивала ще бъде отбелязан с галавечер. Очакваме ви на 5 юли, от 19:00 ч., в Аула Магна, Факултет по дентална медицина, Медицински университет - Пловдив, бул. Христо Ботев 3.

Фестивалът на студентите франкофони се организира от Университетската агенция на Франкофонията в партньорство с Международната организация на Франкофонията и Френския институт в България за частта културна програма, Медицинския университет – Пловдив, както и Френско-германския културен фонд, Международната делегация Валония-Брюксел, Оргахим, Mr. Bricolage и Telus International.

Main Menu