Първа вечер на 21-то издание на Филмови Нощи във Филипополис

05 Юли 2019 16:43

От 21:10 днес стартира тазгодишното, дългоочаквано издание на Филмови Нощи във Филипополис, което отново ще се проведе в любимото лятно кино Орфей. Първият филм, който пловдивчани ще имат възможността да видят, ще бъде музикалната биография РОКЕТМЕН, посветена на легендата Елтън Джон. Филмът, с участието на Тайрън Еджъртън, е една невероятна лична история за несравнимия певец, композитор и шоумен, неподправена и откровена музикална фантазия, която показва дългия му и труден път до световната сцена. Заглавието на филма е вдъхновено от едноименния хит на Елтън Джон и прави аналогия с кариерата му и шеметното му издигане към звездния небосклон.

Късната прожекция, тази от 23:30 ч. ще бъде на комедията А ДАНО, АМА НАДАЛИ с участието на звездите СЕТ РОУГЪН и ШАРЛИЙЗ ТЕРОН. Филмът разказва за талантлив и свободомислещ журналист, с афинитет към неприятности, нает да напише кандидат-президентските речи на първата жена, в която се е влюбвал – детегледачката си, която сега е сред най-влиятелните жени в света. Очарователният му характер не остава незабелязан и двамата започват същинско приключение в кампанията.

Напомняме ви, че тазгодишното издание също ще предложи и три непреходни класики – шедьоврите ЧЕРНА КОТКА, БЯЛ КОТАРАК (на 12.07), ГЛАДИАТОР (на 18.07) и АМАДЕУС (на 25.07). Очаква ви също така новото издание на BANFF Mountain Film Festival от 11.07, както и много нови и български филми, които можете да откриете в програмата.

Цените на билетите за кинопанорамата са 7/6 лв, за BANFF - 10лв. Ще се продават на касата на лятно кино „Орфей“ /19.30-23.30ч/ от деня на откриването - 05.07, на касата на LUCKY ДОм ан киното /16.00-21.00 ч/, както и на boxoffice.bg

Лятна кинопанорама „Филмови нощи във Филипополис“ е част от Културния календар на града и се провежда с подкрепата на Община Пловдив.

LGarden
Камилски дол

Main Menu