Програма за Лятна кинопанорама „Филмови нощи във Филипополис“ за ДНЕС

12 Юли 2019 11:56

От 21:10 тази вечер (петък) пловдивчани ще могат да видят на голям екран за първи път от 22 години сръбската комедия от 1998 г. „ЧЕРНА КОТКА, БЯЛ КОТАРАК” на обичания у нас режисьор ЕМИР КУСТУРИЦА. Определян от мнозина като най-смешния филм на режисьора, с участието на Флориян Айдини, Салия Ибраимова, Байрам Северджан и др. Колоритните образи и невероятната музика правят от този филм незабравимо изживяване. Както винаги, амбициозният режисьор е доловил и пресъздал отлично духа на времето в региона, ценностите и копнежите на балканските цигани на фона на нахлулия капитализъм в сръбската провинция. Той умело противопоставя прашните пътища, паянтовите къщи и любимия ни трабант с лъскавата лимузина, мобилните телефони, дрогата и свръхвъоръжената охрана.

От 23:30 ч. същата вечер ще бъде поредната прожекция на най-гледания за изминалата година филм у нас музикалния – „БОХЕМСКА РАПСОДИЯ” на режисьорите Декстър Флетчър и Брайън Сингър, с участието на носителя на Оскар Рами Малек. Филмът се фокусира върху съдбата на незаменимия лидер на групата „Queen” Фреди Меркюри, чиято музика е все така жива. През живота си Фреди преодолява всички стереотипи, така както музиката на групата отказва да бъде поставена под какъвто и да е знаменател. Може би затова Queen са все така любими на различни поколения и култури и си остават глобален феномен. БОХЕМСКА РАПСОДИЯ е истински празник с музиката на „Queen”, почитащ невероятния живот на вокалиста на бандата Фреди Меркюри.

Напомняме ви също така, че тазгодишното издание ще предложи още две непреходни класики – шедьоврите ГЛАДИАТОР (18.07) и АМАДЕУС (25.07). Очакват ви също така премиерите на френската комедия ЛЮБОВТА Е ПИРШЕСТВО с участието на Гийом Кане (14.07), както и на новия филм на Люк Бесон – „АННА” (от 20.07).
Отменената заради лошото време прожекция на ЛЯТОТО НА ОБИЧАЙНИТЕ ЗАПОДОЗРЕНИ ще се състои на 22 юли /понеделник/ от 21:10, а закупените билети ще важат без презаверка.

Цените на билетите за кинопанорамата са 7/6 лв. Продават се на касите на лятно кино „Орфей“ /19.30-23.30ч/ и LUCKY Дом на киното /16.00-21.00 ч/, както и онлайн на boxoffice.bg.
Лятна кинопанорама „Филмови нощи във Филипополис“ е част от Културния календар на града и се провежда с подкрепата на Община Пловдив.

Main Menu