Пловдивският писател Петър Петков с благотворително литературно четене за Ками

16 Юли 2019 20:21

 

Камелия Добрева от Стара Загора е едва на 32 години, а вече се бори за живота си. Камелия е млада, жизнерадостна и чаровна жена, която обаче страда от тежката болест остра Т-лимфобластна левкемия. Тя разбира за заболяването миналата Коледа и макар в началото да е сломена, с помощта на близки и непознати, възвръща надежда в живота. Затова решава да се бори за него.

С всеки изминал ден към каузата на Ками се присъединяват все нови и различни по възраст, професия и социален статус хора – от артисти, през бизнесмени, до домакини. Всеки помага както и с каквото може. Воден именно от желанието да помогне, към кампанията се включва и пловдивският писател Петър Петков, който през зимата на 2017-та изкара от печат дебютния си роман „Ангел“. За целта се организира благотворително литературно четене на 3-ти август от 19:00 часа във Vintage House в Дом на културата „Борис Христов“. На него ще се запознаем отблизо с творчеството и въображението на Петър, ще си поговорим в приятелска обстановка, а събраните пари от всяка купена книга ще отидат за лечението на Ками.

Сюжетът в „Ангел“ се развива по пловдивските улици, затова не се учудвайте, ако прочетете за място, което самите вие посещавате. В същината на историята стои идеята за надеждата и как можем да я открием в най-неочакваните ситуации, дори в тези, които ни се струват като безизходица. Проследявайки разказа на главния герой осъзнаваме, че въпреки отчайващите моменти, в които попада, светлина винаги има. Трябва само да я открие…

„Вярваш ли в интуицията? В онзи вътрешен глас, който винаги те съветва кога да направиш нещо и кога не? Преди известно време моята интуиция ми каза: „пиши“. Днес съм автор на книга, която може да помогне на някого. Сега интуицията ми казва: „подай ръка“. Не виждам причина да не я послушам. Аз вярвам на своята интуиция.“ споделя писателят Петър Петков.

Ако и вие искате да станете част от промяната, която ще върне усмивката на лицето на Камелия Добрева, заповядайте на 3-ти август във Vintage House.

Вход: свободен

Ако искате да се включите към благотворителния базар във facebook, може да го направите от ТУК

Всеки, който иска и може да дари сума за лечението на Камелия, може да го направи на банковите сметки:

BIC: STSABGSF

IBAN EURO: BG93STSA93000026167852

IBAN LEVA: BG68STSA93000026167817

Титуляр - КАМЕЛИЯ ДОБРЕВА ДОБРЕВА

Beneficiary’s name - KAMELIYA DOBREVA DOBREVA

PayPal мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Main Menu