Снощи беше открит 25-ия Международен фолклорен фестивал в Пловдив /снимки/

30 Юли 2019 10:56

Вчера беше открит официално 25-ия Международен фолклорен фестивал в Пловдив. С гала спектакъл на Античния театър с участието на всички участници във фестивала. 

Участници са от Испания, Индия, Грузия, Мали, Сърбия, а България е представена от  Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ Плевен, Ансамбълът за народни песни и танци “Пазарджик”, Ансамбъл „Дилянка“ Пловдив, Ансамбъл „Чепино“ Велинград и Ансамбъл „Тракия“, които ще имат самостоятелен концерт под надслов „Среща на поколенията“, по повод 45 годишнина от създаването ансамбъла – една от културните емблеми на града под тепетата. Акцентът е към българските състави, защото Пловдив е европейска столица на културатап през тази година.

Ето и програмата на фестивала от днес до петък: 

30.07. Вторник
17.30 ч. Дефиле с участието на колективи от Мали, Грузия, Сърбия и България
18.00 ч. Концерт на открита сцена на пл. „Стефан Стамболов” с участието на колективи от Мали, Грузия и Сърбия.
20.00 ч. Концерт на Античен театър с участието на колективи от Грузия, Мали, Сърбия и Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ Плевен.

31.07. Сряда
17.30 ч. Дефиле с участието на колективи от Грузия, Испания, Индия и България
18.00 ч. Концерт на открита сцена на пл. „Стефан Стамболов” с участието на колективи от Испания, Индия и Грузия
20.00 ч. Концерт на Античен театър с участието на колективи от Испания, Индия, Грузия и специалното участие на Ансамбъл „Чепино“, Велинград и Ансамбъл за народни песни и танци “Пазарджик”.

01.08. Четвъртък
17.30 ч. Дефиле с участието на колективи от Испания, Индия, Мали, Сърбия и Грузия.
18.00 ч. Концерт на открита сцена на пл. „Стефан Стамболов“ с участието на колективи от Испания, Индия, Мали, Грузия и Сърбия както и представяне на „As she sings“ – съвместен музикален проект на Фондация „Пловдив 2019“ и Леуварден – Европейска столица на културата, Холандия 2018 г.
20.00 ч. Концерт в Античен театър по повод 45 г от създаването на Фолклорен Ансамбъл „Тракия“ („Среща на поколенията“)

02.08. Петък
17.30 ч. Дефиле с участието на колективи от Испания, Индия, Мали, Сърбия и България.
18.00 ч. Концерт на открита сцена на пл. „Стефан Стамболов” с участието на колективи от Испания, Индия, Мали, Сърбия и България.
20.00 ч. Гала концерт и церемония за закриване на XXV Международен фолклорен фестивал на Античен театър с участието на колективи от Испания, Индия, Мали, Сърбия, Фолклорен танцов ансамбъл „Дилянка“- Пловдив и Фолклорен Ансамбъл „Тракия“.

 

Main Menu