Печат на тази страница

Презентация на проект "Творческа Европа" утре

08 Авг 2019 10:17

Утре, 9-и август от 18:30 ч. в СКЛАД ще се проведе публична презентация по повод финално събитие на проекта "Прекрачване на границите: да се смееш в лицето на страха".

Проектът стартира 2017 -а с идеята да ангажира различни артисти в изследване на въпроси, свързани с миграцията, имиграцията и сближаването на общностите в съвременна Европа. За целта в различните уъркшопи, резиденции, семинари и турнета учстаниците използват черния хумор като естетическо/поетично начинание и смеха като механизъм за междукултурна социализация и изграждане на колективна идентичност.

По време на презентацията ще имате възможност да се срещнете с трима артиста от Сърбия, които след България ще представят проекта в още 5 държави до края на 2020. Ще бъдат показани и хартиени кукли, които са изработени по време на тридневна работилница в СКЛАД с участието на 10 младежи, които пресъздават реални истории на мигранти в България.

Ще могат да се разгледат и илюстрации, които предстои да бъдат пресъздадени в комикси.

Проектът е финансиран от програма "Творческа Европа" в партньорство с водеща организация ТИЛТ - Швеция, в партньорство с Дома на хумора и сатирата - Габрово и още 5 международни партньорски организации.

Повече информация за проекта може да намерите в следните линкове: https://plovdiv2019.eu/bg/platform/fuse/123-beauty-and-the-beast/1114-borderline-offensive-laughing-in-the-face-of-fear

https://www.facebook.com/events/2341307569471323/

Main Menu