Млади пловдивски творци рисуват на открито в Капана

19 Авг 2019 10:11

 

Два отбора от по 5 участници ще рисуват на 23 август в продължение на пет часа на открито пред галерия “Едно” в Капана. Проектът #ЗАЕДНОнаТротоАрта акцентира върху работата в екип и приятелството и е част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Под ръководството на пловдивските художници Стиляна Георгиева и Тодор Панайотов, отборите ще създадат творби на тема „Бъдещият Пловдив“. Всеки участник притежава афинитет към рисуването, има студенти по архитектура, както и следващи в Художествената академия.

Младите творци, които са на възраст от 18 до 24 години, ще се редуват в часовете от 17 до 22, за да нарисуват съвместната си творба. Всеки ще рисува по 20 минути, като след това ще бъде заменен от друг съотборник от „дружината“. За да изградят общата визия на платно с размери 100/100, те ще имат възможност предварително да обсъдят цялостната си идея за творбата. Готовите платна ще могат да бъдат видени до края на октомври в галерия „Едно“.

Освен, че могат да наблюдават събитието през цялото време, жителите и гостите на Пловдив ще имат възможност да облекат парченце изкуство с уникалните, ръчно нарисувани специално за събитието тениски.

Положителните емоции ще продължат и в периода на „Нощ Пловдив“ (13-15.09.2019 г.), когато участник в пленера #ЗАЕДНОнаТротоАрта, ще има шанса да спечели сърцата на любителите на изкуството, като покаже най-добрите си творби отново в галерия „Едно“.

Събитие във фейсбук: https://www.facebook.com/events/903273426706190/

Main Menu