OPERA OPEN: Играят „Орфей и Евридика” два поредни дни на Античния театър /снимки/

25 Авг 2019 15:10

Поради изключителния интерес Опера Пловдив ще повтори в две поредни вечери - на 24 и 25 август от 20:30 часа, премиерната продукция „Орфей и Евридика” от Глук на Античния театър в Пловдив.

Режисьор, сценограф, художник на костюмите и хореограф е световното име Стефано Пода, а диригент е Лучано Ди Мартино. Над 6000 зрители, много от които международна публика, са изявили желание да гледат камерната барокова опера това лято, което е прецедент за жанра. Постановката е част от програматс OPERA OPEN на Опера Пловдив, която е успешен пример за развитието на международен културен туризъм.

За ролята на Орфей е поканен Антонио Джованини - един от най-актуалните контратенори в Европа. На премиерата във Виена през 1762 година партията е изпълнявана от кастрат, а след редакция, на премиерата в Париж през 1774 година, тракийският певец е пресъздаден от контратенор – най-високия мъжки певчески глас, който е изключителна рядкост. Ролята на Евридика се изпълнява от Мария Радоева – една от най-талантливите певици, учили при Райна Кабаиванска. Амур (Любовта) е очарователната солистка на Опера Пловдив – Светлана Иванова.

 

Main Menu