Meszecsinka с премиера на арт-клип към сингъла “I Don`t Let It” и връщане в България с концерти и уъркшопи

03 Сеп 2019 08:03
Meszecsinka с премиера на арт-клип към сингъла “I Don`t Let It” Meszecsinka с премиера на арт-клип към сингъла “I Don`t Let It”

Днес една от най-успешните унгарски етно групи Meszecsinka направи премиера на клипа към сингъла “I Don`t Let It”. Песента е част от последния албум на квартета “Stand Into The Deep”, който излезе по-рано тази година и беше представен през лятото с емоционални турнета в  България, Русия, Германия, Франция, Холандия, Сърбия, Румъния и Казахстан.

Първият сингъл от албума -Приспивна песен / Lullaby” и клипа към него излязоха преди няколко месеца, последва песента, канеща ни да видим смъртта по нов начин Lookingatmydeath, а днес вече можем да се насладим и на най-новото от носителите на награда „Фонограм” (унгарското Grammy) – завладяващата и със силно послание “I Don`t Let It”. Клипът впечатлява с визуалната си откровеност, а танците на Аннамари ни пренасят в света на езотериката. Песента акцентира върху желанието за освобождение от натрапчивото, необяснимо и нежелано чуждо присъствие в живота ни.

Видеото към “I Don`t Let It” показва именно борбата с чувството за обсебеност, а самата Аннамари споделя как се е стигнало до концепцията за визуализацията:

"Емил слушаше песента, а аз гледах в YouTube моята любима танцьорка. Танцуваше заар и като гледах танца, и слушах песента, разбрах, че това ще е клипа. Бях чувала и по-рано за този танц, но след като режисьора Максим провери и ми каза каква е същността му, се стреснах - та песента е точно за това! Да се освободиш от това чуждо, което влиза в теб и те обсебва. "Няма да се дам! Ще бъда свободна!" Записът на видеото беше най-изтощителното преживяване за мен - 6 часа непрекъснат танц. Ето резултата. "

Актуалният пълнокръвен запис на Meszecsinka “Stand Into The Deep” се радва на широко одобрение: пресата го определи като шедьовър, а публиката – като по-силен и епичен от предишния великолепен “Awake In A Dream”. Немското списание Orkus Magazin е във възторг: “Алтернативната световна музика на унгарската група отново очарова и ни отвежда в спиращи дъха светове с десет уникални парчета.” Поредният успешен албум на международно признатата група, който е издаден от немския музикален лейбъл Nordic Notes и се разпространява в цял свят, получи силна подкрепа от радиостанции в Америка, Германия, Австралия, Италия, Люксембург, Гърция, Словакия и др. През есента лейбълът ще пусне албума и на винил, с което ще зарадва любителите на неподправения аналогов звук.

Meszecsinka ще се завърнат в страната ни, за да потопят публиката в магията на психеделичното си и разпознаваемо звучене. Специфичните им композиции и обработки на унгарски, испански, руски, цигански и български народни песни ще прозвучат на Куртово Конаре Фест в Пловдив на 7 септември и във Варна на 20 септември в бар Rubik Art and Music. В Куртово Конаре желаещите да учат вокал от Анамари и да свирят заедно с музикантите от групата ще могат да го направят същия ден.

Meszecsinka са: Аннамари Ола (вокал, саз), Емил Билярски (клавишни, китара), Ференц Шомодьи (бас, контрабас) и Давид Кроликовски (барабани, перкусии).

Линкове:

Месечинка във Facebook:

https://www.facebook.com/meszecsinka/

Група на феновете на Месечинка в България:  

https://www.facebook.com/groups/2225985857430137/

Facebook събитие - концерт в Куртово Конаре Фест, Пловдив:

https://www.facebook.com/events/1721095578033864/

Facebook събитие - концерт във Варна:

https://www.facebook.com/events/483802489082554/

Първи сингъл от новия албум:

https://www.youtube.com/watch?v=L7LBgDBbmjs&t=46s

Втора песен от новия албум:

https://youtu.be/cuKKPiYK-RE

Нов сингъл от новия албум:

https://www.youtube.com/watch?v=iAgl5jFHPbs&feature=youtu.be 
Емил Билярски:

https://www.emilart.space

LGarden

Main Menu