Печат на тази страница

Големият цигулар Вадим Репин е в България и вече репетира за концертите си в София и Пловдив

02 Окт 2019 16:39

  
            Световнопризнатият витруоз Вадим Репин пристигна в България за концертите си в София и Пловдив.  Директорът на Софийската филхармония Маестро Найден Тодоров лично посрещна големия цигулар, който моментално зарази с усмивката си всички музиканти в зала „България”.
            За ценителите на класическото изкуство в Пловдив концертът на Вадим Репин в зала Сила на 4 октомври ще е първата среща с големия музикант. Софиянци ще се насладят на изкуството му за втора поредна година, а билетите за концерта в зала „България” на 3 октомври вече са напълно разпродадени.
            Покорилият световните сцени и сърцата на милиони почитатели цигулар е само на  11 години, когато печели първа награда на конкурса „Виенявски“. На 15 дебютира в Карнеги Хол, а на 17 става най-младият носител на голямата награда на един от най-престижните конкурси „Кралица Елизабет“ в Брюксел. Изпълнението му толкова впечатлява Белгийската кралица, че тя му подарява гражданство. Неизброими са наградите, които цигуларят получава от тогава до днес. Участвал на всички престижни конкурси, той неизменно получава Гранд При навсякъде, където се яви. За него големият Йехуди Менухин казва, че е най-перфектният цигулар на нашето време. Виртуозът е женен за примата на Болшой театър балерината Светлана Захарова.
            Вадим Репин и Софийската филхармония  ще представят Концерт за цигулка на  Макс Брух. В програмата ще прозвучат още Интродукция и Рондо Капричиозо от Камий Сен-Санс, както  и Италианската симфония на Менделсон.
            За концертите си с виртуозния цигулар Маестро Найден Тодоров споделя “Неповторимо е да работиш с толкова голям човек и музикант. Щастлив съм, че жителите на Пловдив, моя роден град, ще имат възможността да чуят и видят Репин на  живо заедно със Софийската филхармония. За мен е огромна чест и отговорност да застана зад диригентския пулт.”.
            Билети за музикалното събитие на 4 октомври в зала Сила в Пловдив все още са налични в мрежата на Ивентим и касата пред Общината, а цените са от 20 до 50 лв.

Main Menu