Печат на тази страница

16 МУЗИКАЛНИ СВЕТИЛА ОТ 9 ДЪРЖАВИ ПРИСТИГАТ В ПЛОВДИВ ЗА "КОНЦЕРТ НА 8 РОЯЛА"

12 Ное 2019 17:28

 

Маестро Байнов и част от неговата звездна формация преди броени часове пристигнаха в България. С 3 различни полета, от 3 континента в България вече са музиканти от Корея, Канада, Италия и Германия. Въпреки дългите полети, а и закъсненията им, Байнов и всички пианисти слязоха с усмивки и са нетърпеливи да стартират уникалното си музикално начинание. След няколко бързи интервюта, всички те вече пътуват към Пловдив, където още от утре започват съвместните им репетиции.
Първият концерт започва именно в града Европейска столица на културата на 16 ноември, следват София на 18, Велико Тръново - 21 и Варна на 23 ноември.
Роялите пристигат в България днес и утре със специални камиони, оборудвани за превоз на тези инструменти, в които се поддържа специална температура, която роялите изискват.
Домакин на събитието в Пловдив е зала С. И. Л. А., където концерта ще се осъществи с 360 градуса видимост. Диригент на уникалното събитие е един от големите наши диригенти - Маестро Паликаров. За първи път в България ще бъде изпълнена Рапсодия в синьо на Гершуин на няколко рояла по транскрипция на професор Байнов.
Луиджи Казели е професор в Академията в Болоня. Мери Уу е професор в Хонг- Конг (Chinese University). Зузана Суханова е Магистър Доктор в Братислава. Всички останали музиканти са доценти по пиано в академии, консерватории и университети в своите държави.
Всички те ще пристигнат у нас и започнат репетиции още на 13 ноември в Пловдив.

Билетите са в продажба на еventim.bg и на касата пред Общината.

Main Menu