New Candys /Venice, Italy/ с две дати в България / Пловдив и София / 21 и 22 януари

08 Ян 2020 12:49

Италианците от New Candys включиха България в източноевропейското си турне, а любителите на съвременния рок ще могат да ги видят в Пловдив и София, съответно на 21 и 22 януари. Какво по-добро начало на годината от качествен рокендрол, поднесен от една от най-актуалните банди на световната клубна и фестивална сцена! Концертът в Пловдив е в обновения клуб Bee Bop Cafe на 21 януари, вторник, а на следващия ден групата е в София, в Микстейп Б. И за двата концерта билетите са онлайн в мрежата на EpayGO.bg, както и на касите на EasyPay в цялата страна.

New Candys са основани през 2008 година във Венеция. За 12 години квартетът (две китари, бас и барабани) има три студийни албума и концерти на три континента. Групата постоянно развива звученето си, а всеки от албумите е конкретно обвързан визуално с другата голяма любов на бандата, киното. Синематични препратки откриваме към творчеството на Nicolas Winding Refn, Maya Deren, Dario Argento.

Стилистично New Candys са описвани като модерен рокендрол, смес от нео-психеделия, пост-пънк, поп и синематична концепция в тъмни нюанси. Те споделят една сцена с групи, от които самите те са повлияни: The Warlocks, The Dandy Warhols, Black Rebel Motorcycle Club, The Brian Jonestown Massacre, Crystal Stilts. Световната музикална преса се нарежда рамо до рамо с доказани имена от сцената, които поднасят суперлативи за тях. Ето какво казва Simone Marie Butler от Primal Scream:

“New Candys звучат като обединение между The Stooges и The Jesus And Mary Chain.”

Безспорно доказателство за качеството на живите изпълнения на New Candys са покани и участия от топ фестивали и почти безспирни турнета. Само през последните три години New Candys направиха няколко турнета в Европа, турне в Австралия, две турнета в Америка, включващи САЩ, Канада и Мексико, а радиото от Сиатъл, KEXP, ги покани за живо изпълнение в студиото. Групата е гост на Liverpool Psych Fest, SpaceFest в Гданск, Sydney and Melbourne Psych Fest, Desert Stars Festival в Joshua Tree, Milwaukee Psych Fest, The Echo в LA.

Отминалия септември, 2019 година, групата направи поредното европейско турне, рамо до рамо с The Dandy Warhols и The Warlocks. През януари 2020 г. New Candys се отправят на изток, а ние получаваме привилегията да ги видим на живо. Двете концертни дати в България се организират като обща промоция между Common Future и Аларма Пънк Джаз Фест.

Събитията във Фейсбук:

Пловдив: https://www.facebook.com/events/433018067286057/

София: https://www.facebook.com/events/2464286556960432/


Билетни линкове:
Пловдив: https://epaygo.bg/3883567541

София: https://epaygo.bg/1853112488

 

Видео:

Bleeding Magenta: https://youtu.be/a3ZcOjdSKak

Excess (Live on KEXP): https://youtu.be/i7WnjdeaXo4

Main Menu