Стартира Кризисният фонд за подкрепа на независими пловдивски творци и артисти в Пловдив

30 Апр 2020 15:39

 

От днес стратира Кризисният фонд за подкрепа на независими пловдивски творци и артисти в условията на извънредна ситуация и борбата с вируса COVID-19. След проведеното обсъждане правилата бяха преработени от експерти на фондация „Пловдив 2019“, отдел „Култура, археология и културно наследство“ на община Пловдив и утвърдени с гласуване на Управителния съвет на фондацията. 

Условията и правилата за кандидатстване са достъпни на сайта на Пловдив 2019 www.plovdiv2019.eu, в секция Отворени покани. Заявления могат да се подават и на място на адреса на фондацията:  ул. „Райко Даскалов“ 2, ет. 2 в работни дни (срещу Джумая джамия).

Фондът е на обща стойност 100 хил. лв.  Чрез него артистите могат да получат безвъзмездна финансова помощ от 1000 лв., която да покрие част от техните основни режийни нужди. Кандидатстването ще продължи до края на ноември 2020 или до изчерпване на средствата.

Комисията, която ще оценява внесените заявления е в 7 членен състав, включващ юрист, счетоводител, представител на отдел „Култура“, представители на творческите гилдии и общественици от Пловдив. Председател е Емилия Арабаджиева – художник и дългогодишен директор на НГСЕИ.

Правилата и условията на Фонда може да изтеглите директно от ТУК.

Main Menu