Изложба в Пловдив „Градът на Балканите: пространства, образи, памет в пощенски картички”

10 Юни 2020 14:49

 

 

Институтът за балканистика с Център по тракология при Българска академия на науките организира ново издание на изложбата „Градът на Балканите: пространства, образи, памет в пощенски картички”. Тя ще бъде представена в Пловдив в Цар-Симеоновата градина – Алеята на фонтана „Деметра“ от 12 до 26 юни 2020 г.

Това издание на изложбата се осъществява в партньорство с Община Пловдив и Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ по Национална научна програма „Културноисторическо наследство, национална памет и обществено развитие”, финансирана от МОН.

В пощенски картички от края на XIX век до началото на дигиталната ера е представено културното многообразие на българските и редица балкански градове. Запечатани са емблематични пространства, които формират облика на Балканите в хода на модерната история. В изложбата намира място вписването на античното и средновековно архитектурно наследство в градската среда на съвременните селища.

Официалното откриване на изложбата ще бъде на 12 юни 2020 г. (петък) от 18:00 ч. в Цар-Симеоновата градина – Алеята на фонтана „Деметра“.

Main Menu