Повече от 100 майстори участват в КАПАНА ФЕСТ

19 Юни 2020 09:15
Гостите на фестивала имат възможност да се насладят на творбите на над 100 български автори, които са вложили в тях много труд и любов Гостите на фестивала имат възможност да се насладят на творбите на над 100 български автори, които са вложили в тях много труд и любов

 

Любимият на пловдивчани и гостите на града КАПАНА ФЕСТ стартира в артистичния квартал. В него участват както производители на облекла, аксесоари, така и на био храни и напитки. Акцентът и тази година е върху артистичните занаятчии на България. Сред тях е Севдалина Вутова, която се занимава с изработка на кукли от 9 години. Част от творбите й са изплетени от прежда и са образи на любими приказни герои, а други са облечени в национални носии от различни краища на България. „Създавам с много любов кукли в носии, защото мисля, че в тях са съхранени нашите традиции“, казва Севдалина. В „Капана“ могат да се открият ръчно изработени чанти и аксесоари с традиционни елементи. „В нашето ателие предлагаме колани от естествена кожа, бродирани с автентична българска шевица, чанти, везани ризи, имаме също чипровски и котленски килими. Пафтите изработваме сами. Те са реплики на оригинали, които притежаваме“, споделя Адриана Роберт. Тя уточни, че шият и блузи, везани с шевици от различни фолклорни области на страната. В ателието представят и ръчно изработени чанти от естествена кожа и дърво, което е обработено с био лак. Посетителите на „Капана фест“ могат да открият също бутикови картички, ароматни свещи в дизайнерски чаши, бижута от медицинска стомана, миниатюрни обици и гривни за подрастващи дами, колиета от цветя, запечатани със специална биосмола, керамични и кожени аксесоари, диадеми, арт кукли и други.

Гостите на фестивала имат възможност да се насладят на творбите на над 100 български автори, които са вложили в тях много труд и любов. В „Капана“ могат да се опитат кулинарни изкушения на майстори хлебари и сладкари, да се дегустират качествени вина, био коктейли, оранжади и напитки. Организаторите призовават посетителите на феста да се спазва социална дистанция и да носят със себе си предпазни средства.

Автор: Екатерина Кючукова

LGarden

Main Menu