Пролетен панаир на занаятите ще се проведе на 2-5 юли

29 Юни 2020 16:12

 

 

Регионална занаятчийска камара - Пловдив организира с известно закъснение /поради наложената карантина за COVID 19/, традиционния Пролетен панаир на занаятите от 2 до 5 юли 2020г., за да пази традицията в занаятите и продължи тяхното развитие.
Събитието е подкрепено от Община Пловдив,
Занаятите са живот, творят се с ръцете на талантливи хора, но идват от сърцето и по традиция не се записват, а тънкостите се предават от човек на човек. Над 70 занаятчии със свой авторски прочит на традиционни занаяти, ще демонстрират пред жители и гости на гр. Пловдив, тънкостите на над 22 различни занаята /художествени тъкани, тъкачество, дърворезба, изделия от кожа, ножарство, художествена керамика, грънчарство, художествено плетиво, шапкарство, национални кукли, народни музикални инструменти, кошничарство, накити, гравьорство и др./
Официално Панаирът на занаятите ще се открие на 2 юли от 17.00ч на пл.„Римски стадион” и ще работи всеки ден от четвъртък до неделя от 10.00ч - 19.30ч. Децата и всички желаещи могат да се докоснат до богатството на българските занаяти и да провокират своите умения.
В Детски работилници за кошничарство и народни музикални инструменти всеки ден от 13.00ч. до 15.00ч. деца ще учат занаята при майстори Мехмед Шакир и Пламен Петракиев.

 

Main Menu