Над 70 занаятчии от цялата страна ще демонстрират 22 занаята на тазгодишния Пролетен панаир на занаятите

30 Юни 2020 17:15

 

Регионална занаятчийска камара - Пловдив кани пловдивчани и гости на града на традиционния Пролетен панаир на занаятите, който беше отложен заради пандемията от коронавирус. Новите дати са от 2 до 5 юли 2020г., а мястото е отново на ул. „Райко Даскалов“ /Mалката главна/.

Занаятите са живот, творят се с ръцете на талантливи хора, но идват от сърцето и по традиция не се записват, а тънкостите се предават от човек на човек. Над 70 занаятчии със свой авторски прочит на традиционни занаяти, ще демонстрират пред жители и гости на гр. Пловдив, тънкостите на над 22 различни занаята. Сред тях са художествени тъкани, тъкачество, дърворезба, изделия от кожа, ножарство, художествена керамика, грънчарство, художествено плетиво, шапкарство, национални кукли, народни музикални инструменти, кошничарство, накити, гравьорство и др.

Панаирът на занаятите ще бъде открит официално на 2 юли от 17.00ч на пл.„Римски стадион” и ще работи всеки ден от четвъртък до неделя от 10.00ч - 19.30ч. Децата и всички желаещи могат да се докоснат до богатството на българските занаяти и да провокират своите умения.

В Детски работилници за кошничарство и народни музикални инструменти всеки ден от 13.00ч. до 15.00ч. деца ще учат занаята при майстори Мехмед Шакир и Пламен Петракиев.

Main Menu