Поредицата културни събития „Лято в Капана“ на ул. „Абаджийска“ продължава с пълна сила

09 Юли 2020 16:19

„Лято в Капана“ кани пловдивчани и гости на града на още любопитни събития с вход свободен. Организатор отново е „Библиотека за идеи и събития“. Инициативата се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2020 година. Мястото е улица „Абаджийска“, в близост до Whisky bar Sandak \ СандъкЪ. Началният час е 20.00 часа.

Ето и анонс за предстоящите прояви:

 

На 10 юли, петък, СандъкЪ кани на дегустация на най – новата или по скоро най-младата марка вина от региона около Пловдив в близост до гр .Хисар. Всички посетители на ул. Абаджийска ще могат да пробват марките Аржил и Басариди. Любопитен факт е, че производителите са избрали именно думата басариди за име на една от своите марка.

Басаридите са последователките на бог Дионис. Митични жени, които танцували по тракийските хълмове. Гостите ще могат да се докоснат и до тайните на много вино коктейли.

На 14 юли, вторник, ще бъде представена висяща фотоизложба под надслов „Пловдив за мечтатели“ на Георги Иванов. По образование, Георги е графичен дизайнер, но по призвание визуален артист. Той съчетава умело фотография, фотоманипулация и дигитално рисуване, пресъздавайки по нов и различен начин добре познати и популярни места в града на тепетата, а и не само.

Човек, който не признава ограниченията, които реалността му налага. Намерил свой начин да пресъздава мечти, чувства и надежди, Георги често казва сам за себе си, че е професионален мечтател. Всеки присъстващ ще може да се включи в томбола и така да спечели кадър от изложбата.

На 15 юли, сряда, Георги Заеков и Едит Унджиян от MixMe, които нямат нужда от представяне ще направят емоционален и красив концерт на артистичната улица. Това са едни от най-талантливите пловдивски музиканти, които участват в десетки музикални проекти и разбира се им остава време и да творят съвременна българска музика .

Main Menu