Прожекция“#sarievselfisolation Дневници на пандемията” филм на Калин Серапионов

22 Юли 2020 14:41

На 27 март 2020 г. в ситуация на самоизолация, провокирана от пандемията COVID-19 Галерия Sariev, Пловдив, стартира развиващ се онлайн проект #sarievselfisolation.

#sarievselfisolation е лаборатория, в която галерията курираше и представяше произведения на изкуството, текстове, видеоклипове, звуци и изображения, които изразяваха мисли на творци за този момент от живота на нашия свят и видения за неговото утре. #sarievselfisolation представи нови творби, създадени или разработени през март и април 2020 г. по поканата от Веселина Сариева и Катрин Сариева. Всеки художник беше на фокус за 3-4 дни.

#sarievselfisolation с начина си на куриране, експерименталния си характер, визуалната и текстова динамика при представянето на авторите и проектите им, селекцията си от творци и интензивността си, се превърна в една истинска артистична среда, която продължаваше да дава смисъл във времената на самоизолация и беше следена от международната и локална арт общност.

Документалният филм на Калин Серапионов представя интервюта с инициаторите на #sarievselfisolation Веселина и Катрин Сариеви и авторите: Правдолюб Иванов, Стела Василева, Коста Тонев, Мич Брезонек, Руди Нинов, Мария Налбантова, Димитър Солаков, Зара Александрова, Зоран Георгиев, Михаил Михайлов, Калин Серапионов, Лъчезар Бояджиев, Яна Букова, Стефан Николаев, Войн де Войн и Вито Валентинов.

Прожекция “#sarievselfisolation Дневници на пандемията” филм на Калин Серапионов

23 юли 2020

21:00 часа

FLUCA - Austrian Cultural Pavilion

 

24 юли 2020

19:00 часа

онлайн скрийнинг на фейсбук страницата на Община Пловдив

 

Продължителност 76:27 мин

 

български със субтитри на английски

 

Филмът е продуциран и реализиран от Sariev, Plovdiv с подкрепата на Община Пловдив. Това е онлайн проект финансиран от Община Пловдив по Наредбата за финансиране на инициативи в сферата на културата за 2020 г. по Компонент 3 "Гражданска активност".

Main Menu