Печат на тази страница

Онлайн прожекция на филм “Въвеждане в Magia Naturalis - Фаза I”, 2020 за новия проект на Галерия Сариев

27 Юли 2020 10:53

„Въвеждане в Magia Naturalis - Фаза I“ е среща със създателите и авторите на проекта Magia Naturalis по идеи на Боян Манчев и Веселина Сариева - едно експериментално поле, което включва художествени, философски и научни практики и понятия в едно споделено пространство.

Пространството на първо място е физическото пространство на Галерия Sariev в Пловдив и отвъд него, неговото рефлексивно поле и измерение продължава във философската лаборатория - блогът на Боян Манчев.

Фаза I на Magia Naturalis представя творби на Биниа Верли, Марта Джурина и L, споделяйки пространството на философската лаборатория на Боян Манчев и поема в развитие на Веселина Сариева.

Фаза I на Magia Naturalis ще се състои между 26 юни – 28 август 2020.

Краткият видео филм представя въвеждане в Magia Naturalis и среща със създателите на тази експериментална среда, както и авторите представени във Фаза I,. Това ще се случи чрез онлайн скрийнинг на фейсбук страницата на Община Пловдив на 28 юли 2020 от 19:00 часа.

Използвани са снимки от личният архив на L и Галерия Сариев и видеото A.S.T.R.A.L.O.R.A.C.L.E.S. Interdimensional Ritual at Plovdiv Roman Stadium на Владислав Севов.

Филмът е продуциран и реализиран от Галерия Сариев с финансовата подкрепа на Община Пловдив, като онлайн проект по Компонент 3 "Гражданска активност" от Наредбата за финансиране на инициативи в сферата на културата за 2020 г. 

Филм “Въвеждане в Magia Naturalis - Фаза I”, 2020

Продължителност: 22:43 мин.

Език: Български със субтитри на английски

Камера: Калин Серапионов

Монтаж: Калин Серапионов

Участници (по реда на появяването им): Боян Манчев, Веселина Сариева, Марта Джурина, Биниа Верли, L

Музика: Deep Science by AudioKraken

Превод: Калоян Начев

 

Main Menu