Концерт на Сигнал зарадва пловдивчани на Летния театър /снимки + видео/

30 Юли 2020 08:58
Концерт на група Сигнал зарадва пловдивчани на Летния театър в града Концерт на група Сигнал зарадва пловдивчани на Летния театър в града

Концерт на група Сигнал зарадва пловдивчани на Летния театър в града. Те се насладиха за пореден път на своите любими песни на легендарната рок група.

За своята 40-годишна история музикантите са издали 18 албума, изнесли са над 6000 концерта и имат повече от 500 000 продадени плочи. Първата песен на Сигнал е "Любов", прозвучала по радиото през август 1978г. 14 песни на Сигнал са в класацията на БГ радио "500-те най-велики песни на България за всички времена". Първият двоен рок албум в историята на музиката в България e "Каскадьори" на Сигнал, издаден през 1981г. През 2002г записват песента на Емил Димитров "Ако можех да избирам, майчице". През 2011г група Сигнал се сдобива със своя звезда на Алеята на славата. Уникалното е, че на българската звездна алея за пръв път се полага звезда, която носи името не на известна личност, а на цяла група. През 2011г певицата Стефка Берова записва и издава последния си албум "Съдба" и почти всички песни в него са записани с музикантите от група "Сигнал".

Main Menu