Печат на тази страница

Онлайн концерт на Стоиц Гъдев тази вечер

31 Юли 2020 14:10

Тази вечер големият пловдивски музикант и композитор Стоиц Гъдев ще изнесе онлайн концерт от изцяло авторска музика за пиано. 

С виртуозното си изпълнение на пиано и мелодиката на своите композиции музиката на Стоиц Гъдев пленява слушателя и го оставя без дъх. Този концерт ще бъде по-различен заради похватите, които Стоиц Гъдев използва в музиката си, заради начините на организиране на нотната композиция, приближавайки се по свой начин до хармоничните, мелодични и ритмични аспекти на музиката. Рамките на академичността в музиката са му тесни и затова предпочита сам да открива закономерностите в музикалната композиция.

Според автора и организаторите потребността от този концерт е изключително голяма точно сега, във времето на частична изолация, когато хората имат нужда повече от всякога от пълноценен контакт с изкуството - хубава музика, поезия и положителни емоции.

Ако предпочетете точно този концерт, вие ще се докоснете и до сонетите на Шекспир, в изпълнение на актьора от Пловдивския драматичен театър Стефан Попов.

В клавирния концерт участват още изключителните музиканти Димитър Гюров – китара и Владимир Величков – кавал, със специални аранжименти за пиано и китара, пиано и кавал.

Концертът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив по Компонент З „Гражданска активност“ от Наредбата за финансиране на културни събития.

Концертът може да гледате тук 

Main Menu